Kun poistetaan Real Madridilta ja FC Barcelonalta jokaisen pelipaikan La Ligassa useimmin avauskokoonpanossa ollut pelaaja ja lasketaan jäljelle jäävien vaikutus joukkueen tehoihin, niin on helppo todeta kaksi asiaa. Real Madridin kokoonpanon leveys on valtava ja puolestaan Barcelonan tulokset ovat todella paljon heidän ykköskokoonpanon pelaajien vastuulla. Joukkueita seuranneet pystyvät tämän sanomaan pelkästään tuntuman perusteella, mutta kun erosta tehdään konkreettinen, niin on se yllättävänkin suuri.

Pelipaikkakohtaisesti Real Madridin eniten avauskokoonpanokertoja saanut miehistö olisi: Keylor Navas, Marcelo, Sergio Ramos, Nacho, Dani Carvajal, Toni Kroos, Luka Modric, Mateo Kovacic, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ja Gareth Bale.

Hieman yllättävät nimet tuolla listalla ovat espanjalaispuolustaja Nacho ja kroatialainen Kovacic, jolla oli yhtä monta aloituskokoonpanopaikkaa Casemiron kanssa, mutta yhteensä 33 minuuttia enemmän peliaikaa.

Jos nämä pelaajat jätetään pois laskuista, on jäljelle jäävien pelaajien tehot 47 maalia ja 31 maaliin johtanutta syöttöä.

Barcelonan ykköskokoonpano samoilla kriteereillä 4-3-3 -pelijärjestelmällä olisi Marc-André ter Stegen, Jordi Alba, Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, André Gomez, Lionel Messi, Luis Suárez ja Neymar.

Heidät tehojen jälkeen jäljelle jäävät lukemat ovat 20 maalia ja 18 maaliin johtanutta syöttöä.

Iso osa erosta johtuu joukkueiden erilaisesta peluutustavasta, mutta näin suuri ero on yllättävä. Real Madridin ykköskokoonpanon ulkopuolisten pelaajien tehot ovat siis yhteensä 78 ja Barcelonan vastaavat 38. Eroa on siis jopa 40 maalia tai maalisyöttöä.

Madridilaisten tehokkaimmat kakkosviulun soittajat ovat 15 maalin Álvaro Morata, 10 maalin Isco ja 8 maalin James Rodríguez. Katalonialaisten vaihtopenkin tehokkain kolmikko on 6 maalia viimeistelleet Paco Alcácer ja Rafinha sekä 3 osumaa tehnyt Arda Turan.

Tähän mennessä kumpaakaan peluutustapaa ei voi pitää toista parempana. Ainakaan jos mittarina käyttää saatuja pisteitä. Joukkueet ovat sarjassa tasapistein ennen kauden loppuhuipennusta.