Espanjalaislehti Sport on vakuuttunut siitä, että ranskalaispuolustaja Jérémy Mathieun pelit Barcelonan paidassa on pelattu. Mathieun sopimus jatkuu kesään 2018 saakka, mutta kaikki viittaa siihen, että pelaaja on vapaa etsimään itselleen uutta seuraa.

Mathieu saapui Barcelonaan Valenciasta yllätyshankintana kesällä 2014. Miehestä maksettiin siirtokorvauksena 20 miljoonaa euroa. Mathieu täyttää syksyllä 34 vuotta, ja Barcelona leventää jatkossa mieluummin puolustustaan nuoremmille vaihtoehdoilla. Puolustajan iän ja loukkaantumishistorian huomioiden ostajaehdokkaita tuskin kuitenkaan ilmaantuu pilvin pimein.

Topparin tontilla parhaiten viihtyvän Mathieun kuluva kausi on katkennut peräti neljä kertaa erilaisten ja eriasteisten loukkaantumisten takia. La Ligassa minuutteja on kertynyt 13 ottelussa, joista kymmenessä mies pelasi täydet minuutit. Mestarien liigassa Mathieu puolestaan pelasi kaksi surkuhupaisaa ottelua.

Syyskauden pelissä Manchester Cityä vastaan vaihdosta sisään tullut Mathieu lensi suihkuun otettuaan kaksi keltaista kahdessa minuutissa. Puolivälierien avausosassa Juventusta vastaan Mathieu puolestaan pääsi yllättäen avaukseen laitapuolustajaksi, mutta Luis Enrique otti miehen vaihtoon jo tauolla kehnon iltapuhteen jälkeen.

Sportin tietojen mukaan nimenomaan Juventus-ottelu sinetöi Mathieun kohtalon. Kiukkuinen valmentaja tuomitsi pukukopissa joukkueen avausjakson esityksen ”valmentajanuransa huonoimmaksi” ja nöyryytti sanallisesti etenkin ranskalaispuolustajaa. Myös pelaajistosta kantautui viestejä, joiden mukaan Mathieu ei olisi ymmärtänyt juuri mitään Enriquen taktisista ohjeista.

– Aivan kuin Mathieu olisi mennyt tupakalle taktiikkapalaverin aikoihin, kitkerä joukkueen jäsen virkkoi Sportille.

Kahteen viikkoon, eli kyseisen ottelun jälkeen, Mathieu ei ole Barcelonan kokoonpanoon mahtunut, eikä häntä ole viime päivinä nähty harjoituksissakaan. Syyksi poissaololle on ilmoitettu akillesjännevaivat.