La Liga -kausi lähestyy loppuaan. Jäljellä on enää viisi täyttä kierrosta, ja niistä ensimmäinen alkaa huomenna.

Kärkikaksikolla on alustavasti varsin helpohkot ottelut tiedossaan, kun Barcelona isännöi Osasunaa ja Madrid vierailee Deportivon isännöitävänä. Sen sijaan kiihkeä europaikkakilpailu jatkuu mielenkiintoisena. Atlético isännöi huomisiltana kierroksen huippuottelussa Villarrealia Calderónilla. Jos Atlético kaataa Villarrealin, ja Sevilla menettää pisteitä Celtalle kotiottelussaan torstaina, alkaa madridilaisten kolmas sija varmistua.

Myös putoamiskamppailu jatkuu tiukkana. Neljän pisteen turvin putoamisviivan yläpuolella oleva Leganés haastaa ylihuomenna Las Palmasin Butarquella. Sporting ja Granada ovat sen sijaan huomenna pakkovoittojen edessä, vaikka kummankaan voitto ei näytä alustavasti millään tasolla todennäköiseltä.

El Molinónilla vieraileva Espanyol pelasi viikonloppuna vakuuttavan ottelun Atléticoa vastaan, vaikka lopulta hävisikin. Málaga sen sijaan voitti komeasti Deportivon ja lähtee siten turvallisin mielin Granadan reissulle, koska putoamisuhka on jo 13 pisteen päässä. Real Sociedadilla on vielä realistinen mahdollisuus ohittaa Calderónilla pelaava Villarreal, kun baskiryhmä kohtaa Valencian Mestallalla. Villarreal on vain kaksi pistettä Eusebio Sacristánin miehistöä edellä.

Torstaina nähdään Baskimaan derby, kun Alavés isännöi Mendizorrotzalla Eibaria. Jos viikonloppuna hävinnyt Eibar haluaa jatkaa kamppailuaan europaikasta, on kyseessä käytännössä pakkovoiton paikka. Alavésilla ei ole enää loppusarjakaudella mitään pelattavaa, ja seura odottaakin ensi kuussa pelattavaa Copan finaalia.

La Ligan 34. kierros

Tiistai 25.04
20.30 Sporting-Espanyol (Viaplay)
21.30 Granada-Málaga (Viaplay)
22.30 Atlético-Villarreal (Viaplay)

Keskiviikko 26.04
20.30 Barcelona-Osasuna (Viaplay)
21.30 Leganés-Las Palmas (Viaplay)
21.30 Valencia-Real Sociedad (Viaplay)
22.30 Deportivo-Real Madrid (Viaplay)

Torstai 27.04
20.30 Alavés-Eibar (Viaplay)
21.30 Sevilla-Celta (Viaplay)
22.30 Athletic-Real Betis (Viaplay)