Barcelona joutuu pelaamaan tulevan sunnuntain El Clásicon ilman Neymaria. Vai joutuuko?

Neymar sai kolmen ottelun pelikiellon Málaga-pelin ulosajon myötä. Barcelona valitti rangaistuksesta, mutta kurinpitokomitea piti pelikiellon voimassa.

Barcelona hakee nyt viime hetken vapautusta. Seura tiedottaa verkkosivuillaan valittavansa tapauksesta nyt Espanjan urheilutuomioistuimeen (TAD).

Barca vetoaa tiedotteessaan siihen, että Neymar ajettiin ulos kahden varoituksen, eikä suoran punaisen myötä. Ensimmäinen lappu heilahti, kun hyökkääjä ei siirtynyt Málagan vapaapotkutilanteessa tarpeeksi kauas pallosta. Toinen varoitus tuli vastustajan rikkomisesta pallontavoittelutilanteessa. Lisäpelikieltoa langetettiin, sillä kävellessään suihkuun Neymar taputti sarkastisesti neljännelle tuomarille.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, ehtiikö TAD käsitellä Barcelonan valituksen ajoissa. Ja vaikka ehtisi, se ei vielä takaa Barcan kannalta toivottua lopputulosta. Katalaanien kannalta ainoa pelastus olisi se, että TAD lyhentäisi Neymarin pelikiellon kolmesta ottelusta yhteen. Tuon yhden pelin brasilialainen nimittäin jo sovitti viime viikonlopun pelissä Real Sociedadia vastaan.