Kuluvalla kaudella elämänsä parasta jalkapalloa pelaava Iago Aspas on yksi kuumimmista espanjalaishyökkääjistä tällä hetkellä. Celta-kärki on ampunut jo 23 maalia tällä kaudella, eikä meno näytä hyytyvän loppukauteen mennessä.

29-vuotias hyökkääjä puhui Marcan haastattelussa itsestään, maajoukkuekokemuksistaan ja unelmistaan Celtan kanssa.

– Jalkapallo on minulle kaikki kaikessa. Se on ollut sitä jo pienestä pitäen. Olen katsonut ja pelannut jalkapalloa päivittäin pikkupojasta lähtien. Pitää paikkansa, että katson hyvin paljon – ehkä liikakin – jalkapalloa. Vaimoni valittaa siitä varsinkin viikonloppuisin, kun katson parhaimmillaan kuusi ottelua päivässä. Onneksi hänkin kuitenkin pitää jalkapallosta, sillä minun kanssani hänellä ei olisi ollut muuta vaihtoehtoa, Aspas naureskeli.

– Katson La Ligaa, Segundaa ja muita sarjoja. Täällä Espanjassa on se hyvä asia, että ottelut alkavat aina eri aikaan, joten pystyn valitsemaan. Se sopii minulle.

Aspas teki maajoukkuedebyyttinsä marraskuussa Englantia vastaan Wembleyllä, ja onnistuikin välittömästi maalinteossa.

– Maajoukkue on minulle valtava asia. Olen kuin pikkulapsi, joka on saanut uudet kengät, kun voin olla täällä maajoukkueessa supertähtien ympäroimänä. Veljeni Jonathan Aspas voitti Pepe Reinan kanssa juniorimaajoukkueessa Euroopan mestaruuden ja veljeni toi minulle kisoista Reinan pelipaidan. Se on minulla vieläkin tallessa ja vitsailin siitä Reinan kanssa.

– Englanti-ottelu merkitsi minulle todella paljon. Tulin vaihdosta sisään toisen jakson alussa ja minulla oli puoliaika aikaa todistaa valmentajalle, että minut pitäisi ottaa mukaan seuraavallakin kerralla. Tein siinä ottelussa maalin, mutta en ehtinyt tuuletella sitä sen enempää, koska olimme tappioasemassa ja juoksin hakemassa pallon vain käsiini maalista.

7-vuotiaana Celtan junioritoimintaan liittynyt Aspas on pelannut valtavan osan urastaan juuri Celtan riveissä. Tekeekö loistovireessä oleva Aspas jatkosopimuksen seuran kanssa?

– Unelmoin Eurooppa-liigan voitosta tällä kaudella. Pitää katsoa mitä tulevaisuudessa tapahtuu, jos mietitään jatkosopimusta. Celta on kotini. Olen kotonani ja haluaisin jatkaa täällä urani päätyttyäkin.