Sport kertoo, että puolustava La Liga -mestari Barcelona on iskenyt silmänsä toisen puolustavan mestarin Leicesterin sensaatiokauden takuumieheen Riyad Mahreziin. 26-vuotias algerialainen on tällä kaudella osoittanut pystyvänsä vastuunkantoon myös Mestarien liigassa, ja katalaaneille näytöt riittävät sopimustarjoukseen.

Barcelonaan on tehnyt vaikutuksen eritoten Mahrezin pehmeä pallokosketus sekä kyky haastaa yksi vastaan yksi -tilanteissa. Tehojakin Mahrez on Mestarien liigassa saanut aikaiseksi neljän maalin ja kahden maalisyötön verran.

Sportin mukaan Mahrez on ollut Barcelonan kanssa keskusteluyhteydessä jo ”kuukausien ajan”. Mahrezin omasta halukkuudesta siirron ei ainakaan uskota jäävän kiinni, vaan algerialainen lähtisi Camp Noulle enemmän kuin mielellään.

Barcelonassa luotetaan siihen, että Mahrez olisi saatavilla noin 35-40 miljoonan euron siirtokorvauksella. Leicester haluaa kuitenkin odottaa ennen neuvottelupöytään istumista, että seuran sarjapaikka on varmistunut ja Mestarien liigan taival päätöksessään. Mahrezin nykyinen, elokuussa solmittu jatkosopimus umpeutuu kesällä 2020.

Valioliigan pelaajayhdistys valitsi Mahrezin sarjan viime kauden parhaaksi pelaajaksi. Barcelonan lisäksi myös Juventuksen ja Liverpoolin sanotaan olevan keskikentän taiturista kiinnostuneita.