Real Madrid voitti Athleticin San Mamésilla luvuin 2-1, ja on siten vasta toinen joukkue tällä sarjakaudella, joka on onnistunut hakemaan täyden pistepotin kyseiseltä stadionilta.

Real Madridin maaleista vastasivat Karim Benzema ja Casemiro. Athleticin ainokaisen puski Aritz Aduriz maalin edustalta. Vaihtoon kymmenen minuuttia ennen loppua tullut Cristiano Ronaldo syötti kummatkin vieraiden osumat.

Avausjakson ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat täysin Athleticin, mutta baskit eivät onnistuneet viimeistelyissään. Raúl García pääsi ohjaamaan pallon keskityksestä melkein maaliin, mutta Keylor Navas piti ottelun maalittomana. Hetkeä myöhemmin Ronaldo sai pallon jo maaliin, mutta tilanne vihellettiin oikein paitsioksi.

Benzema vei Madridin johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä. Ronaldo syötti komeasti vapaaksi jääneelle ranskalaiskärjelle ja Benzemalla oli helppo työ laittaa pallo maalin edestä sisään. Athletic tasoitti noin puoli tuntia ennen loppua. Keskitys laidalta boksiin, Raúl García syötti puskien pallon Adurizille ja 36-vuotias konkarikärki nikkasi pelivälineen helposti maaliin.

Madrid teki ottelun voittomaalin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Casemiro jäi täysin vapaaksi kulmatilanteessa, ja pallo pomppasi onnekkaasti brasilialaiselle, joka pääsi siirtämään – jälleen ottelun tapaan – pallon helposti sisään alle metrin etäisyydeltä.

Real Madridille voitto oli monella tapaa tärkeä. Athletic- vierasottelu oli nimittäin loppusarjaohjelman vaikein vierasottelu ja Madrid lähtee maajoukkuetauolle sarjakärjessä.