Atlético Madrid lähti jahtaamaan Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa takataskussaan turvallinen 4-2 -vierasvoitto Bayer Leverkusenin kotikentältä. Leverkusen oli toisessa osaottelussa suhteellisen vaisu ja harvoista maalintekoyrityksistä piti huolen hyvän ottelun pelannut maalivahti Jan Oblak.

Molemmilla joukkueilla oli otteluun lähtiessä muutamia poissaolijoita. Kotijoukkueella pelikieltoaan kärsivät Filipe Luis ja kapteeni Gabi. Nivusvamma puolestaan pakotti Kevin Gameiron sivuun. Leverkusenilla pelikiellossa oli Hakan Calhanoglu ja pitkältä loukkaantuneiden listalta löytyivät muun muassa kapteeni Lars Bender sekä toppari Ömer Toprak. Leverkusenin tuore päävalmentaja Tayfun Korkut oli ottanut Joel Pohjanpalon mukaan vaihtopenkille.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka aukesi vartin kohdalla Angel Correalle, mutta vieraiden puolustus peitti laukauksen hyvin. Leverkusen pääsi välittömästi vastaiskuunkin, mutta Julian Brandt sotkeutui vetopaikassa omiin jalkoihinsa ja tilanne kuivui kasaan.

Avausjakso ei tarjonnut suurensuuria hienouksia. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, mutta kumpikaan ei tahtonut päästä aivan huippupaikoille. 38. peliminuutilla Antoine Griezmann vapautti yhdellä kosketuksella hienosti Correan tekopaikkaan, mutta Kusen-vahti Bernd Leno torjui hyvän kudin. Vain hetkeä myöhemmin Leno sai venyä jälleen – tällä kertaa laukojana Koke.

Vaisu ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana, eikä Leverkusenin tarvitsemasta kiristä näkynyt häivähdystäkään. Se tarvitsisi jatkoon päästäkseen vähintään kolme osumaa, mutta ensimmäisellä 45-minuuttisella saksalaisjoukkue ei saanut edes yhtään laukausta kohti maalia.

Oblakin tuplatorjunta toisen jakson kohokohta

53. peliminuutilla Leverkusen hätyytteli tosissaan Jan Oblakin maalia. Brandt kiepautti näppärästi itsensä vapaaksi ja jakoi pallon Kevin Vollandille. Vollandin syöttö takatolpalle kiiruhtaneelle Chicharitolle oli kuitenkin hieman liian kova. Muutamaa minuuttia myöhemmin Griezmann esitteli peliälyään ja teknistä taituruuttaan. Chippi yllätti täysin Bernd Lenon, mutta meni kuitenkin metrin verran takatolpasta ohi.

Kun ottelua oli pelattu 68 minuuttia, nähtiin Leverkusenin paras maalipaikka – tai oikeastaan neljä. Brandt riisti pallon koko illan aikana niin hyvässä kuin pahassakin esillä olleelta José María Gímeneziltä. Ensin Oblak torjui Brandtin vedon ja sitten Kevin Vollandin yrityksen paluupalloon. Volland sai toisenkin tilaisuuden, mutta siihen ehti Gímenez väliin. Kolmas paluupallo tuli Chicharitolle, jonka veto oli puolen metrin verran liian epätarkka.

Suomalaisena tuli ensimmäisenä mieleen ajatus, että eiköhän meidän Joel Pohjanpalo olisi tuosta hässäkästä pannut pallon pussiin. Heti perään saattoi katsoja todeta mielessään, että eiköhän tämä ollut tässä. Jos ei Leverkusen moisesta hässäkästä maalia tee, niin ei se kyllä tee viimeisen 25 minuutinkaan aikana kolmea. Ei sitten millään, Leverkusen ei ole Barcelona.

Oblak oli päässyt työn makuun kiinni, ja saikin vielä huhkia. Vuorollaan onneaan koettivat Karim Bellarabi, Leon Bailey ja Kevin Kampl, mutta slovenialaisvahti ei antautunut. Nolla kesti molemmissa päädyissä loppuun saakka, ja kuinkas muutenkaan: joutuihan Joel Pohjanpalo seuraamaan koko ottelun vaihtopenkiltä.

Atlético Madridille puolivälieräpaikka lohkesi lopulta melko helposti ja täydellisen ansaitusti yhteismaalein 4-2. Näin kahdeksan parhaan joukossa nähdään kolme espanjalaista joukkuetta. Puolivälieräparit arvotaan perjantaina.