Mestarien liigan neljännesvälierävaihe jatkui tiistaina, kun Sevilla lähti Englantiin puolustamaan kotipelin 2-1 -johtoaan viime kauden valioliigamestari Leicesteriä vastaan.

Leicester tarjosi kotikentällään huomattavasti ankaramman vastuksen kuin otteluparin avausosassa Sevillassa, jossa se iski maalin käytännössä ainoasta paikastaan. Valmentajanvaihdos tuntui piristäneen Leicesteriä, sillä Claudio Ranierin työtä jatkava Craig Shakespeare vaikutti piiskanneen joukkueen asenteen kuntoon.

Ottelun ensimmäisen maalipaikan sai jo neljännellä minuutilla Sevillan Samir Nasri. Leicesterin maalivahti Kasper Schmeichel oli kuitenkin tarkkana ja torjui läheltä tulleen vedon kulmapotkuksi. Nasri pääsi myös ensimmäisenä pelaajana ottelupöytäkirjaan, kun hän otti 18. minuutilla hölmön varoituksen kopautettuaan Wilfried Ndidiä jaloille.

Taisteluhenkisen ottelun ensimmäisen maalin teki kotijoukkue Leicester. 26. minuutilla Sevillan kapteeni Vincent Iborra rikkoi aktiivisesti koko pelin ajan häärinyttä Jamie Vardya, ja Leicester sai vapaapotkun. Riyad Mahrez lähetti pallon maalin edustalle, josta se kimposi Leicesterin kapteenin Wes Morganin reidestä maaliin. Sevilla pani isomman vaihteen silmään heti maalin jälkeen, mutta tauolle mentiin kuitenkin Leicesterin 1-0 -johdossa. Se riittäisi valioliigamestarille jatkopaikkaan.

Sevillan tasoitusmaali parista sentistä kiinni

Sevilla-luotsi Jorge Sampaoli reagoi puoliajalla, ja teki saman tien kaksi pelaajavaihtoa. Kentälle juoksivat Mariano ja Stevan Jovetic.

54. minuutilla Sevillan Sergio Escudero oli muutaman senttimetrin päässä kierroksen maalista. Escudero tykitti 30 metristä mielettömän pommin, joka tärähti aivan yläparrun alareunaan. Maaliviivaa pallo ei kuitenkaan ylittänyt.

Toisin kävi kaksi minuuttia myöhemmin kentän toisessa päässä. Pallo pomppi pariinkin otteeseen Leicesterin kannalta onnekkaasti. Kun Adil Ramin pusku laskeutui suoraan Marc Albrightonin jalkoihin, ei Albrighton aikaillut, vaan ampui pallon alanurkkaan.

Joaquin Correan tultua kentälle 68. minuutilla Sevilla sai koko ajan enemmän ja enemmän otetta pelistä. Correa itse oli lähellä nostaa vieraat peliin, mutta Schmeichel torjui tulisen laukauksen.

Samir Nasrin äkkipikaisuus helpotti Leicesterin taistelua

74. minuutilla Sevillan takaa-ajo vaikeutui kuitenkin huomattavasti. Jamie Vardy oli tehnyt kotiläksynsä ja tiesi hyvin, millainen kuumakalle on Samir Nasri. Vardy tönäisi ranskalaista 20 metrissä kesken Sevillan pyörityksen. Nasri kääntyi ja vei otsansa Vardyn otsaa vasten. Hipaisu oli kevyt ja Vardy näytteli tilanteessa, mutta temppu oli Nasrilta joka tapauksessa typerä ja ulosajo toisella keltaisella ansaittu. Myös Vardy sai kahakasta varoituksen.

Kun Sevillan toivo näytti jo menneen, sen hyväksi tuomittin rankkari. Vitolo rynni hyökkäysalueelle ja maalivahti Schmeichel tuli myöhässä tämän jaloille. Surkean ottelun pelannut Steven N’Zonzi kuitenkin tuhri pilkun suoraan Schmeichelin syliin, isäpappa Peter Schmeichelin myhäillessä katsomossa.

Hetkeä myöhemmin ulos ajettiin myös Sevillan valmentaja Jorge Sampaoli, hidastusten perusteella täysin mitättömästä tilanteesta. Lisäajalla Correa sai vielä erinomaisen vetopaikan, mutta laukaus liiteli katsomorakenteisiin.

Pelillisesti Sevilla oli otteluparissa Leicesteriä edelle, mutta se saa katsoa peiliin, että jatkopaikka jäi haaveeksi. Sevilla hassasi otteluparissa kaksi rankkaria sekä tukun muita hyviä tekopaikkoja. Viimeinen sinetti Leicesterin tuoreimmalle suurteolle – paikalle Mestarien liigan puolivälierissä – oli Samir Nasrin typerä ulosajo. Mutta melkoinen oli Shakespearen joukkueen taistelutahtokin.