Las Palmas tarjosi valmentajalleen Quique Setiénille jopa viiden vuoden jatkosopimusta viikonloppuna hieman sen jälkeen, kun Las Palmas kaatoi kotikentällään Osasunan luvuin 5-2.

Las Palmas ja Setién ovat neuvotelleet jatkosopimuksesta koko alkuvuoden, mutta osapuolet eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen. Kyse on ollut tiedettävästi rahasta, sillä Setién on seurapresidentin mukaan pyytänyt sellaista summaa, joka ylitti kaikki seuran asettamat rajat. Vielä viime perjantaina seurapresidentti Miguel Ángel Ramírez totesi, etteivät osapuolet aio neuvotella sopimuksesta ennen kauden päätöstä.

Sen takia vain kahta päivää myöhemmin tullut suuri sopimustarjous yllätti monet – myös Setiéninkin. Puolitoista kautta Las Palmasia valmentanut 58-vuotias Setién kommentoi jatkosopimustarjousta El Partidazo de Copelle myöhään eilisiltana.

– Tapasin seurajohdon Osasuna-ottelun jälkeen ja sain käteeni jatkosopimustarjouksen. En kuitenkaan avannut sitä heti, vaan menin kotiini ja tarkastelin sitä illemmalla. Luin sen kahteen kertaan läpi ja tykkäsin joistain lukemistani asioista, Setién totesi.

– On myös silti asioita, joista en tykännyt. En hyväksy tiettyjä asioita. Tiedän saaneeni seurahistorian suurimman tarjouksen, mutta en ole päättänyt vielä. Las Palmas on kuitenkin historian parhaassa vireessään, joten sitäkin pitää miettiä talouden kannalta. Esimerkiksi Roque Mesa oli rivipelaaja vuosi sitten, mutta tällä hetkellä hän on La Ligan parhaita roolissaan. Asiat muuttuvat ja kehittyvät.

– Tiedän, että minulla on syytä pyytää pyytämääni palkkaa. Pelaajat, seura ja kannattajat haluavat jatkoani, mutta tämä seura osaa olla joskus vaikea.

Las Palmas pelaa parhaillaan loistavaa kautta varsinkin pelillisesti ennakko-odotuksiin nähden. Seura on tosin tippunut viime aikoina sarjataulukossa kahdenneksitoista, mutta ylemmät sijat ovat vain muutaman pisteen päässä.

Ennen kautta seuran tavoite oli välttää putoaminen, joten silläkin saralla kautta voi pitää joka tapauksessa onnistuneena.