Álvaro Moratan kausi on ollut kaksijakoinen.

Kesällä Real Madridiin palannut 24-vuotias Espanjan maajoukkuekärki on jäänyt täysin Karim Benzeman varjoon, jos mietitään vain peliaikaa ja roolia. Benzema on ollut kuluvalla kaudella jatkuvasti avauskokoonpanossa, mutta ei ole tehnyt juurikaan täysosumia. Samaan aikaan Morata on tyytynyt vaihtomiehen rooliin ja on päässyt usein vain loppuminuuteiksi kentälle.

Morata on kuitenkin tehnyt tällä kaudella yhden maalin Benzemaa enemmän. 12 täysosumaa ampunut Morata on pelannut melkein puolet Benzemaa vähemmän. Real Madridin oma kasvatti on tehnyt viimeiseen kahdeksaan otteluun seitsemän maalia ja viikonloppuna Madrid haki täyden pistepotin Villarrealilta juuri Moratan maalilla. Kärki tuli Benzeman tilalle vaihdosta – tuttuun tapaan.

Kahdeksan sarjamaalia tehnyt Morata on toiseksi tehokkain maalintekijä tämän kauden La Ligassa peliminuutteihin verrattuna. Vain yksi mies on Morataa edellä. Niinpä, Lionel Messi, joka tekee maalin keskimäärin 86 minuutin välein. Moratalla kestää kuusi minuuttia kauemmin.