Atlético otti vahvan kiinnityksen Mestarien liigan puolivälieräpaikkaan, kun Diego Simeonen luotsaama ryhmä haki Leverkusenista komean vierasvoiton lopulta luvuin 4-2.

Atlético pelasi avausjaksolla kauden parasta jalkapalloaan. Jakson puolivälissä Saúl vei kauniilla laukauksellaan Atléticon vierasjohtoon ja ampui samalla elintärkeän vierasmaalin. Vain kahdeksaa minuuttia myöhemmin Antoine Griezmann teki vieraiden toisen Kévin Gameiron loistavasta alustuksesta. Muutenkin pirteästi pelannut Gameiro oli Atléticon näkyvin pelaaja ensimmäisellä jaksolla.

Tauolle mentiin Atléticon kahden maalin johtoasemassa, mutta Leverkusen kavensi välittömästi toisen jakson alussa Karim Bellarabin toimesta. Leverkusenin ilo ei kuitenkaan kestänyt kymmentä minuuttia pidempään. Gameiro hankki Atléticolle pilkun ja ranskalainen laittoi itse pallon varmasti verkkoon. Gameiron pilkkuosuman jälkeen nähtiin mukava yllätys, kun Leverkusen otti Joel Pohjanpalon kentälle ja suomalaiskärki sai noin puoli tuntia peliaikaa.

Välittömästi Pohjanpalon vaihdon jälkeen isännät onnistuivat maalinteossa. Laidalta tullut keskitys saavutti Atleti-vahti Miguel Ángel Moyán, joka kuitenkin epäonnistui täysin purkuyrityksessään ja työnsi pallon Stefan Savicin polveen ja peliväline kimposi montenegrolaispuolustajan jalasta omaan maaliin. Maalista ei voi kuitenkaan syyttää Savicia ollenkaan, koska puolustaja ei ehtinyt reagoida tilanteeseen ollenkaan.

Sisään tullut Fernando Torres viimeisteli loppuluvut puskullaan viisi minuuttia ennen päätösvihellystä ja Atlético iski siten jopa neljä vierasmaalia.

Toinen osa pelataan Madridissa Vicente Calderónilla maaliskuun puolessa välissä.