Alavés on pelannut huiman kauden. Kirsikkana kakun päällä on Copan finaali Barcelonaa vastaan, johon baskiseura ylsi ensimmäistä kertaa 94-vuotisen seurahistoriansa aikana.

Seuran päävalmentaja Mauricio Pellegrino on saanut joukkueensa puolustamisen hyvin organisoiduksi ja se näkyy kentällä. Tällä hetkellä Alavésin puolustus on yksi La Ligan parhaista ja se on loistava meriitti, kun ottaa huomioon sen, että seura nousi kuluvaksi kaudeksi takaisin pääsarjaan. Copan finaalipaikka antaa varmasti loppukaudeksi valtavasti itseluottamusta, mutta seura saattaa kaivata yhtä tukipilariaan finaalissa toukokuun lopussa.

Siihen on pitkä aika, mutta tällä hetkellä Theo Hernández on käytännössä sinetöinyt nimensä Ranskan U20-maajoukkueen kisakoneeseen, kun alle 20-vuotiaiden MM-kisat käynnistyvät toukokuun puolivälin jälkeen. 19-vuotias Theo pelaa parhaillaan ensimmäistä kauttaan La Ligassa, mutta Atléticosta Alavésissa lainalla pelaava laitapuolustaja on nostanut itsensä välittömästi yhdeksi sarjan parhaista laitapuolustajista.

Jos ja kun Theo nimetään Ranskan maajoukkueeseen, niin toukokuun lopulla pelattava Copan finaali jää nuorukaiselta väliin. Kyseessä olisi todennäköisesti pelaajan viimeinen ottelu Alavésin riveissä, sillä ensi kaudesta lähtien puolustaja pelaa Atléticossa ainakin Diego Simeonen mukaan.

Tällä kaudella Theo on pelannut Alavésin riveissä 22 ottelua – jokaisen avauskokoonpanossa.