La Ligan lauantai oli täynnä historiaa ja rajapyykkejä.

Celta voitti Leganésin vieraissa luvuin 2-0. Galicialaisten toisen osuman ampunut John Guidetti teki pilkulta La Ligan sarjahistorian 69 000:nnen maalin. Otteluita pääsarjatasolla on pelattu yhteensä 24 109, joten keskimääräisesti La Ligassa ollaan nähty 2.86 maalia ottelua kohti.

Guidettin osuma ei kuitenkaan ollut illan ainoa merkittävä tapahtuma, sillä hieman aikaisemmin Eibarin ja Deportivon välisessä ottelussa nähtiin myös erikoisuus. Eibar voitti kamppailun lopulta 3-1. Baskien voittomaalin iski Florian Lejeune ja Deportivon ainokaisen Emre Çolak. Siinä ei ole mitään erikoista, mutta kummatkin maalintekijät ovat syntyneet vain muutaman tunnin erolla toisistaan.

Kyseinen yhteensattuma on käytännössä ainutlaatuinen, sillä vain yhdeksän kertaa koko La Ligan historiassa vastustajien maalintekijät samassa ottelussa ovat syntyneet samana päivänä. Viimeksi yhteensattuma tapahtui reilut kaksikymmentä vuotta sitten.

Myös Atlético jatkoi kyseenalaista historiaansa Alavésin kotikentällä Mendizorrotzalla. Atlético on kyennyt voittamaan vain yhden ottelun koko stadionin 83-vuotisen historian aikana. Se ihme näki päivänvalonsa tasan yksitoista vuotta sitten. Alavés riisti Atléticolta alkuillasta pisteen ja punavalkoiset jatkavat heikkoa sarjakauttaan.

Lähde: MisterChip