Real Sociedad isännöi Barcelonaa Anoetalla torstaina Copan puolivälierien avausosassa.

Ottelun pelaamispäivä ja alkamisajankohta on aiheuttanut valtavaa närää Real Sociedadin leirissä. Ottelu alkaa paikallista aikaa vasta iltayhdeksän jälkeen, mutta samana päivänä kaupungissa on vuoden suurimmat juhlat – nimittäin kyseessä on San Sebastiánin päivä.

San Sebastiánin kadut täyttyvät reilusti yli sadasta tuhannesta juhlivasta paikallisesta ihmisestä, minkä takia Real Sociedad pyysi Espanjan jalkapalloliittoa siirtämään pelipäivää aikaisemmaksi tai myöhemmäksi välittömästi arvontojen jälkeen.

Espanjan jalkapalloliitto ei kuitenkaan suostunut pyyntöön. Ottelu näytetään Espanjassa vapailla kanavilla, jonka takia ottelun ajankohta sijoittuu myöhempään iltaan. Real Sociedadin presidentti Jokin Aperribay tulistui asiasta.

– Pyysimme, ettei peliä pelattaisi torstaina. He eivät kuunnelleet meitä ollenkaan. Ei tässä ole mitään uutta, sillä et voi tehdä sille mitään, ellet ole Barçasta tai Real Madridista. Kun asiat liittyvät heihin, niin muutokset ovat välittömästi mahdollisia. Kun liittyvät muihin joukkueisiin, mitään ei tapahdu.

– Olemme päättäneet olla puhumatta ottelun televisioivalle kanavalle haastatteluiden tai minkään muun muodossa. Jos he eivät kuuntele meitä, emme mekään heitä.