Barcelona kohtaa tiistai-illan Mestarien liiga -kierroksella ensimmäistä kertaa Camp Noulla vierailevan Borussia Mönchengladbachin. Pelillistä panosta ottelussa ei enää ole, sillä Barcelona on jo varma lohkovoittaja ja Mönchengladbachin euroseikkailu jatkuu varmuudella Eurooppa-liigassa.

Millään kakkosmiehistöllä Barcelona ei kuitenkaan otteluun lähde, vaan avauksesta löytyvät mm. Lionel Messi ja Javier Mascherano. Molemmille kyseessä on juhlaottelu.

Messille ottelu on kaikkiaan 549:s virallinen peli Barcelona-paidassa. Hän nousee samalla seuran kaikkien aikojen tilastossa jaetulle neljännelle sijalle Miguelin kanssa. Edelle jäävät enää todelliset Barca-legendat Xavi, Andrés Iniesta ja Carles Puyol.

FC Barcelona

@FCBarcelona
📍 #Messi will make official appearance number 549 in a Barça shirt - equalling Migueli on the all time list in 4th place #FCBlive

Messin maanmies Mascherano puolestaan saa täyteen pyöreät 300 ottelua Barcelonan peliasussa.

FC Barcelona

@FCBarcelona
📍 Named in the starting XI for #FCBBorussia, Javier Mascherano is in line to make his 300th official appearance in a Barça shirt #FCBlive

Penkille Barcelona on jättänyt mm. Luis Suárezin, Sergi Roberton ja Jordi Alban. Tilaisuutensa avauskokoonpanossa saa sen sijaan varsin yllättäen syrjitty laitapuolustaja Aleix Vidal. Vidal on pelannut tällä kaudella vain yhdessä La Liga -ottelussa syyskuussa ja lisäksi viime viikon Copa Del Rey -ottelussa. Vidalia pidetään lähes varmana maisemaa vaihtavana pelaajana, kun tammikuun siirtoikkuna avautuu, mutta vielä kerran hän pääsee maistamaan Mestarien liigan tunnelmaa valmentaja Luis Enriquen silmien alla.

FC Barcelona

@FCBarcelona
🔴🔵 #FCB XI
13. Cillessen
6. Denis
7. Arda
8. Iniesta
10. Messi
14. Mascherano
17. Alcácer
19. Digne
21. A. Gomes
22. Aleix Vidal
23. Umtiti