La Ligassa on luvassa mielenkiintoinen kierros. Sen aloittavat jo tänään Osasuna ja Real Betis. Kierros päättyy sunnuntai-iltana Real Madridin ja Athletic Bilbaon kohtaamiseen.

Kierroksen isoin peli nähdään sunnuntaina. Suomessa tätä peliä ei niin hyvin tunneta, mutta Espanjassa – etenkin luoteessa – tiedetään, mistä on kyse. Puhutaan siis Galician derbystä, jossa Celta Vigo isännöi Deportivo La Coruñaa.

Lähtökohdat ovat hieman tavallisesta viime ajoista poikkeavat. Etenkin Celta on aloittanut kauden odotettua heikommin. Kahdeksan kierroksen jälkeen joukkue on 12:ntena ja Depor 15:ntenä. Celtan viime viikot ovat olleet ristiriitaisia. Barcelona kaatui komeasti 4-3, mutta viime viikonloppuna Villarreal murskasi joukkueen peräti 5-0. Ei sillä, että Deporilla pyyhkisi paljon paremmin. Joukkue jäi viime viikonloppuna Barcan jalkoihin numeroin 0-4.

Depor on viimeksi voittanut derbyn vieraskentällä vuonna 2012, joten ihan jokapäiväisestä herkusta ei ole kyse. Taktisella puolella tässä ottelussa kannattaa seurata, pystyykö Depor viemään pelin haluamalleen alueelle (laidoille), vai pääseekö Celta hallitsemaan peliä keskustan kautta.

Kertoimet (Mr Green): 1.75-3.60-5.00

Mikä joukkue pudottaa pisteitä?

La Ligassa mielenkiintoa tietysti riittää aina myös kärkikamppailun suhteen. Kyse ei ole niinkään siitä, mitkä joukkueet onnistuvat voittamaan. Kyse on enemmän siitä, mitkä joukkueet menettävät pisteitä.

Viime kierroksella kärkikuusikosta jokainen voitti oman pelinsä. Tällä hetkellä sarjaa johtavat Atlético Madrid ja Real Madrid, joilla molemmilla on 18 pistettä. Kuudentena majaileva Athletic Bilbao on vain kolmen pisteen päässä, joten tasaista on – ainakin tässä vaiheessa.

Viikonloppuna eroja syntynee lisää, sillä Atlético kohtaa kolmantena olevan Sevillan ja Real isännöi Athleticia. Lisäksi Barcelona matkustaa Mestallalle Valencian vieraaksi, mikä ei ole koskaan helppo tilanne. Viitossijan Villarreal puolestaan pelaa seitsemäntenä majailevaa Las Palmasia vastaan.

La Ligan 9. kierros

Perjantai
Osasuna-Real Betis klo 21.45 (Viasat Sport Premium HD, Viaplay)

Lauantai
Espanyol-Eibar klo 14 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Valencia-Barcelona klo 17.15 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Real Sociedad-Deportivo Alavés klo 19.30 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Granada-Sporting Gijón klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)

Sunnuntai
Celta Vigo-Deportivo La Coruña klo 13 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Sevilla-Atlético Madrid klo 17.15 (Viaplay)
Málaga-Leganés klo 19.30 (Viaplay)
Villarreal-Las Palmas klo 19.30 (Viaplay)
Real Madrid-Athletic Bilbao klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)