Real Madrid avasi Mestarien liiga -taipaleensa todellisella järkytyksellä, kun se hävisi kotikentällään ukrainalaiselle Shakhtar Donetskille 2-3. Vieraat johtivat peliä jo avausjakson jälkeen kolmella maalilla, eikä Realin kiri aivan riittänyt. Tappion noloutta lisäsi se, että Shakhtarilta oli peräti kymmenen pelaajaa sivussa koronatestitulosten vuoksi. Normiavauksesta puuttui yli puolet.

Zinédine Zidane otti syyt tappiosta osin omaan piikkiinsä. Hämmentävintä oli kuitenkin se, kuinka kaiken voittanut valmentaja selitti tulosta sillä, kuinka kaiken voittanut joukkue kärsi kotikentällään pahasti varamiehistä altavastaajaa vastaan ”itseluottamuksen puutteesta”.

– Heikko esitys meiltä, ei niinkään pelaajien takia. He ovat kentällä ja juoksevat. En kuitenkaan nähnyt joukkuetta sellaisena kuin halusin. Kun niin käy, on se minun syytäni, Zidane totesi rehdisti pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Toisella puoliajalla sentään paransimme vähän, sillä joukkue ei ansaitse tuollaista. He ovat mestareita, ja se minua häiritseekin. Minä olen tästä vastuussa ja minun täytyy löytää ratkaisuja, sillä tällaista ei saa tapahtua.

– Meiltä puuttui itseluottamusta. Emme tulleet peliin, kuten osaamme ja nyt tämä on vaikea hetki. Pelaajat reagoivat takaa-ajoasemaan, mutta joukkue ei pystynyt nousemaan tasoihin. Nyt aion pohtia tapahtunutta.

Zidane harjoitti pelissä rotaatiota, mutta ei aio piiloutua sen taakse. Peli pitäisi saada pian uomiinsa ennen lauantain Clásicoa.

– Kierrätin kokoonpanoa otteluruuhkan takia, koska penkille jääneet olivat pelaajia, jotka eivät lepää ikinä. Pelaamme kolmen päivän välein, mutta emme voi käyttää sitä tekosyynä. Minä tein päätökset ja nyt minun pitää löytää keinot, jotka tekevät meistä taas vahvoja ja auttavat meitä voittamaan. Minulla on siihen vain muutama päivä.

[readmore from=Real-Madrid]

– Nyt täytyy katsoa tämä peli uudestaan ja alkaa sitten valmistautua seuraavaan. Tiedämme, että lauantai tulee nopeasti vastaan.

– En pidä tästä tappiosta pelaajien takia, sillä he ovat voittaneet minulle paljon. Tämä oli huono peli, eivätkä he ansaitse sitä. Tällaista on jalkapallo. Pitää ajatella, että tänään on harmaata, mutta huomenna nousee aurinko. Siitä tässä on loppujen lopuksi kyse. Olen hyvin positiivinen, uskon tähän joukkueeseen ja yritämme ottaa tästä oppia.