Barcelonan peräsimeen tähtäävältä Xavilta iso hauiksennäyttö – ensimmäinen sarjamestaruus valmentajana varmistui

© Kuva: Getty Images

Xavi juhli sunnuntaina ensimmäistä liigamestaruuttaan valmentajana, kun Al-Sadd varmisti Qatarin pääsarjan voiton nujertamalla Umm Salalin 3-0-lukemin.

Barcelonan entisen keskikenttäpelaajan luotsaama qatarilaisseura johtaa sarjaa nyt 13 pisteen erolla seuraavaan, kun ottelukierroksia on jäljellä enää neljä kappaletta.

Xavi auttoi Al-Saddin Qatarin mestaruuteen ensimmäisen kerran kaudella 2018-19. Silloin hänen paikkansa oli kuitenkin kentällä, eikä sen laidalla. Seuraavalla kaudella 41-vuotiaasta tuli joukkueen päävalmentaja.

Espanjan maajoukkueen entinen tähtimies oli riemuissaan ensimmäisestä sarjamestaruudestaan, jonka moni uskoi olevan juuri se saavutus, jota häneltä vaadittaisiin ennen mahdollista siirtymistä Barcelonan peräsimeen.

– Olemme luoneet uuden kappaleen Al-Saddin historiankirjoihin. Olen todella iloinen ensimmäisestä sarjamestaruudestani tämän seuran valmentajana. Tavoitteemme on aina voittaa kaikki mahdolliset turnaukset, jossa olemme mukana, Xavi kertoi voiton jälkeen.

Xavi on myöntänyt haaveilevansa Barcelonan valmentamisesta. Katalonialaisseuran uudeksi puheenjohtajaksi nimitetty Joan Laporta on kuitenkin vihjannut, ettei Xavilla ole vielä tarvittavia kykyjä luotsaamaan Barcelonan kokoista seuraa.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille