Yksi La Liga -kauden hienoimmista otteluista pelataan perjantaina.

Athletic isännöi Sa Mamésilla baskiderbyssä paikallisvastustajaansa Real Sociedadia. Kummatkin ovat keränneet kahdelta avauskierrokselta neljä pistettä ja ovat tehneet saman verran maalejakin.

Athletic voitti La Liga -kauden ensimmäisessä ottelussa komeasti Barcelonan maalein 1-0. Viime viikonloppuna Athletic matkusti Madridiin ja pelasi 1-1 -tasapelin Getafen kanssa.

Real Sociedad nappasi kuin nappasikin avauskierroksella tasapelipisteen mukaan Mestallalta Valencian vieraana tehtyään tasoitusmaalin 101. minuutilla rangaistuspotkusta. Viime viikonloppuna Real Sociedad voitti Mallorcan vieraissa luvuin 1-0. Voittomaalista vastasi hienosti kauden aloittanut Martin Ödegaard.

Athleticin Iñaki Williams piikitteli Real Sociedadia pitämässään lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

– En pelkää ketään ja vielä vähemmän Real Sociedadia. Me pelaamme omilla kasvateillamme ja he ovat meille kateellisia siitä. Luvassa on loistava ottelu. En tiedä, onko meillä parempi joukkue, mutta olemme olleet viimeisten vuosien aikana korkeammalla sarjataulukossa. Meillä on kasassa loistava joukkue ja nyt on aika osoittaa se kentällä, Williams totesi.

– Meillä, kuten kaikilla bilbaolaisilla, on aina haluja voittaa Real Sociedad. Tämä ottelu motivoi minua ja haluan tehdä Real Sociedadin pelaajista ja kannattajista hulluja. Toivottavasti onnistun jälleen heitä vastaan maalinteossa.