Barcelonan keskikenttäpelaaja puhuu luottamuksesta – ja lähdöstään? ”Tasoni nousu hänen ansiotaan”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan Arturo Vidal yhdistettiin viime kesänä vahvasti Internazionaleen, eikä vähiten sen uuden valmentajan, Antonio Conten vuoksi. Kaksikko loi itselleen nimeä taannoin Juventuksessa.

Vidalin Barcelonassa nauttima luottamus ei ole ollut kovin vahvaa. Ernesto Valverde vaikuttaa pitävän chileläistä lähinnä rotaatiopelaajana. Toisin oli Conten kohdalla.

– Tasoni nousu oli hänen ansiotaan. Jalkapallossa kaikkein tärkein asia on luottamus, ja kun hänen arvoisensa valmentaja osoittaa sitä, se auttaa todella paljon, Vidal sanoi El Mercuriolle.

Vidal teki eilen voittomaaliksi jääneen osuman, kun Barcelona höykytti Valladolidia peräti 5-1, ja nousi La Ligan kärkipaikalle. Koko kausi ei ole mennyt yhtä hyvin.

– Emme ole pelanneet niin hyvin kuin meiltä odotetaan. Barcelona on maailman paras joukkue, ja kun sellainen päästää maaleja ottelu ottelun perään, alkaa myös pelaajien itseluottamus heikentyä.

Omasta tilanteestaan konkari on suorasanainen.

– En ole lainkaan tyytyväinen. Olen koko urani tottunut aloittamaan otteluita, ja nyt niin ei ole käynyt. Teen töitä kääntääkseni tilanteen, ja uskon että niin tulee myös tapahtumaan.