Espanjalaismediassa liikkuu tällä hetkellä toisistaan poikkeavia tietoja Barcelonan valmentajatilantesta.

Kesästä 2017 lähtien Barçan käskyttäjänä toiminut Ernesto Valverde on joutunut tasaisin väliajoin kritiikin kohteeksi, vaikka joukkue on voittanut hänen alaisuudessaan kaksi La Ligan mestaruutta, Copa del Reyn ja toissa vuoden Supercopan.

Tänä vuonna Barcelona ei Supercopan voittoa juhli, sillä se hävisi torstaina kilpailun välierävaiheessa Atlético Madridille 2-3. Kyseessä oli Barcelonan neljäs voitoton peli viimeiseen viiteen otteluun.

[readmore from=Supercopa]

Barcelonan pelaajat ja seurajohtaja Guillermo Amor ovat ehtineet jo puolustaa Valverdea torstain tappion jälkeen, mutta espanjalaismediassa liikkuu silti erilaisia tietoja hänen asemastaan.

RAC1 kertoi heti torstain ottelun jälkeen, että Barcelonan seurajohto keskustelee Valverden tulevaisuudesta ensi maanantaina kokouksessaan. Kanavan mukaan Blaugranan hallitus ei ole yksimielinen päävalmentajan asemasta.

Mundo Deportivo taas kertoo, että Valverden ei tarvitse pelätä työpaikkansa puolesta viimeisimmän tappion takia. Myös COPEn toimittaja Elena Condis Edo sanoi torstaina, että Barcelonan presidentti Josep Maria Bartomeu ei mieti Valverden erottamista. Condis Edon mukaan Barcelonan seurajohto sopi maanantain kokouksesta jo yli kaksi viikkoa sitten.

Soppaa sekoittaa kuitenkin vielä Cadena SER, jonka mukaan Bartomeu haluaa Hollannin A-maajoukkueen päävalmentajasta Ronald Koemanista Valverden seuraajan ensi kesän EM-kisojen jälkeen.

Cadena SER:n mukaan Barcelona on valmis jatkamaan Valverden kanssa kauden loppuun, mutta seura ei ole vakuuttunut siitä, pitäisikö hänen jatkaa sitä pidemmälle.

Barcelonaa jo pelaajaurallaan edustanut Koeman on vahvistanut, että hänen ja Hollannin jalkapalloliiton välisessä sopimuksessa on klausuuli, joka mahdollistaa hänen siirtymisensä Barcelonaan EM-kisojen jälkeen, vaikka hänen diilinsä maajoukkueen peräsimessä päättyy vasta vuoden 2022 lopussa.