Barcelona-legenda teki rohkean ratkaisun valmentajauransa alkumetreillä – veti joukkueen pois kesken turnauksen pelaajien terveyttä suojellakseen

© Kuva: Getty Images

Victor Valdés teki pitkän ja ansiokkaan uran Barcelonan ykkösvahtina, voittaen seurassa kuudesti La Ligan, kolmesti Mestarien liigan ja viisi kertaa arvostetun Zamora-palkinnon. Valdés juhli myös Espanjan paidassa kahta arvoturnausvoittoa, vaikkei pelannutkaan itse kisoissa otteluakaan.

Kun Valdésin peliura päättyi kesällä 2017, teki hän huippujalkapalloilijalle harvinaisen ratkaisun ja vetäytyi julkisuudesta toviksi kokonaan. Valdés sulki myös kaikki sosiaalisen median tilinsä keskittääkseen huomionsa olennaiseen.

Nyt entinen huippumaalivahti on tulossa takaisin, sillä hän aloitti heinäkuussa työt Barcelonan juniorivalmennuksessa, Juvenil A -joukkueen luotsina. Viime viikonloppu osoitti, ettei Valdés pelkää rohkeita ratkaisuja valmentajanakaan.

Valdésin valmentama joukkue osallistui Eindhovenissa, Hollannissa pelattavaan junioriturnaukseen. Tämänvuotiseen Otten Cupiin osallistuivat vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneet juniorit. Barcelona selviytyi turnauksessa pronssiotteluun, mutta hieman ennen peliä Valdés päätti, ettei hänen joukkueensa tule ottelua pelaamaan.

Syynä radikaaliin ratkaisuun oli turnauksen armottoman tiukka aikataulu. Vaikka peliaika olikin vain 2×30 minuuttia, oli ottelutahti todella kova.

Perjantaina joukkueet pelasivat vain yhden pelin, mutta lauantaina otteluita oli ohjelmassa kaksi per joukkue. Barcelona pelasi vielä sunnuntain välierän, mutta koska palautumisaikaa ennen Evertonia vastaan pelattavaa pronssiottelua jäi vain tunnin verran, katsoi Valdés parhaaksi jättää koko pelin väliin. Hän perusteli päätöstään sillä, että halusi suojella pelaajiensa terveyttä.

Valdésin mukaan monet joukkueen pelaajista olivat jo loukkaantuneet ”turnauksen intensiteetin takia”.

– Tein pelaajaryhmäni vastuuhenkilönä henkilökohtaisen ratkaisun, ettemme pelaa Otten Cupin pronssiottelua tänä aamuna, Barcelonan julkaisema tiedote alkaa.

– Päätökseni perustuu yksin omaan siihen, että haluan suojella nuorten pelaajieni terveyttä. Emme ole tyytyväisiä siihen, kuinka vähän palautumisaikaa otteluiden välille on järjestetty.

– Kun putosimme tänään välierissä, jäi ennen seuraavaa ottelua vain tunti aikaa palautua. Se on epätavallinen rasitus tämänikäisille pelaajille, ollessamme juuri keskellä harjoituskautta.

– Haluan myös sanoa, että tämän joukkueeseeni kohdistuvan korkean loukkaantumisriskin, tai jopa vieläkin vakavamman sydänkohtauksen uhatessa – joka voisi tapahtua, ellen tekisi tätä päätöstä – otan kaiken syyn ja vastuun siitä, mitä päätöksestä voi seurata.

– Keskitymme aina jalkapalloilijoihin ja tapahtumiin, mutta minä tulen aina suojelemaan omiani huolimatta siitä, mitä päätöksestäni seuraa, Valdés totesi tiedotteessa.

Otten Cupin voitti Internazionale ennen isäntäjoukkue PSV Eindhovenia.

Lähde: AS


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)