Barcelonasta turkkilaiseen Basaksehiriin lainattu Arda Turan on nyt pahassa pulassa. Turkin syyttäjä vaatii miehelle peräti 12,5 vuoden vankeustuomiota.

Turania syytetään useista rikoksista, kuten seksuaalisesta häirinnästä, yleisen turvallisuuden rikkomisesta, vamman tuottamisesta ja luvattoman aseen hallussapidosta. Asiasta kertoo Mundo Deportivo turkkilaislehti Hürriyetiin nojaten.

Tapaus juontaa juurensa viime viikolla sattuneeseen välikohtaukseen. Turanin väitetään ahdistelleen kuuluisan turkkilaislaulajan vaimoa istanbulilaisessa yökerhossa. Turanin ja laulajan välille syntyi riita ja lopulta keskikenttäpelaaja mursi päällään laulajan nenän.

Laulaja meni vaimoineen sairaalaan, mutta Turan seurasi perässä. Hänen kerrotaan ampuneen sairaalassa pistoolilla, joskin kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa.

Turanin version mukaan hän ei tiennyt, että ahdistelun kohde, Özlem Ada, oli naimisissa. Hän myös omasta mielestään meni sairaalaan pahoittelemaan tapahtunutta laulaja Berkay Sahinille. Ase kuulemma laukesi vahingossa.

Laulajalle syyttäjä vaatii kahden vuoden vankilatuomiota.

Turan on kirjoilla Barcelonassa, mutta hän on pelannut vuoden alusta lainalla Turkissa. Lainapesti kestää kauden 2019-20 loppuun. Samalla päättyy Turanin ja Barcelonan välinen sopimus.