Mestarien liigan E-lohkossa elettiin jo ratkaisevia hetkiä, kun Kiovan Dynamo saapui Barcelonan vieraaksi Camp Noulle. Raihnaisen stadionin raihnaiset isännät lähtivät peliin takanaan La Liga -voitto Valenciasta, mutta niskassaan Mestarien liigassa kaksi tappiota ja maaliero 0-6.

Tänään rikkoutui nolla, niin maalien kuin pisteiden määrässä; 1-0 -lopputulos antoi isännille reilusti toivoa tulevaan.

Jo toisella peliminuutilla kotijoukkue sai aikaan varsin maukkaan maalipaikan, kun Jordi Alba pääsi keskittämään Memphis Depayn hyvän esityön jälkeen. Sergino Dest puski takatolpalta vain hieman ohi.

Kahdeksan peliminuutin tullessa täyteen Alba oli ehtinyt keskittää vastaavalla tavalla jo neljään otteeseen.

Barcan hallittua kenttätapahtumia täysin, oli Dynamo pääsemässä 13. minuutilla iskemään linjan taakse – tilanne kuivui kuitenkin kokoon ennen varsinaista laukaisupaikkaa.

18.minuutin kohdalla Luuk de Jongin olisi pitänyt muuttaa tilanteeksi 1-0. Hollantilainen pääsi puskemaan läheltä vaparitilanteessa, vähän ohi vasemmalta. Muutamaa minuuttia myöhemmin yritys boksin rajalta jalalla oli huomattavasti parempi – Georgi Bushchan venyi kuitenkin loistotorjuntaan.

Barcelona tuntui turhauttavan itse itseään valtaosan ottelun alusta. 37. minuutilla lukko kuitenkin aukesi.

Alba keskitti vasemmalta jälleen, ja Gerard Piqué löytyi takatolpalta täysin unohdettuna. Veto keskelle ja kovaa, 1-0.

BBC Sport

@BBCSport
Barcelona have their first goal of this Champions League campaign!

Gerard Pique on the volley to make it 1-0 v Dynamo Kyiv.
#ucl #bbcfootball

Isännät veivät nimiinsä kaikki avausjakson tilastot, ja pääsi onnekseen tauolle edellä myös maali-sellaisessa. Dynamo oli ehkä vain maalin päässä, mutta sen kiivettävä vuori vaikutti valtavalta.

Ote kirposi – vieraiden avaimet kuitenkin hukassa

Pelkällä ensi jakson lämmittelyllään isot aplodit Barcelona-kannattajilta saanut Ansu Fati, samoin kuin melko lailla kokeneempi Philippe Coutinho tulivat toiselle jaksolle isäntien kenttäkoostumukseen, ulos Luuk de Jong ja Oscar Mingueza.

Fatille tarjoiltiin todellista showreel-maalia 50. minuutin jälkeen, hänen ajettuaan Dynamo-vahdin ahtaalle omalla veräjällään, ja napattuaan pallon. Saksipotku-yritys painui ohi, Ronald Koemanin raivoksi.

Varttia ennen täyttä aikaa nähtiin muistutus siitä, ettei Barcelona karmeine vaikeuksineen aivan pikkuseuraksi ole vielä valahtanut; sellainen tuskin voisi vaihtaa kentältä Depayn, ja ottaa tilalle Sergio Agüeron.

Ottelun lopun lähetessä muistui monen mieleen, ettei joukkueita kuitenkaan, isäntien ensimmäisen jakson selkeän hallinnan jälkeen, erottanut kuin yksi maali. Barcelona onnistui kuin onnistuikin menettämään ison osan yliotteestaan. Dynamon hyökkäyspelin juoni oli kuitenkin varsin ohut, eikä kotijoukkueella ollut suurta hätää.