Barcelona kaatoi Espanyolin myöhään keskiviikko-iltana pelatussa La Ligan kamppailussa lukemin 1-0.

Espanyol aloitti kamppailun pirteästi, ja se hallitsikin ensimmäistä varttia. Adri Embarba pääsi kasvotusten Barca-vahti Marc-André ter Stegenin kanssa kymmenen peliminuutin jälkeen, mutta saksalainen venyi hyvään torjuntaan.

Puoliajan edetessä Barcelona pääsi paremmin pelin mukaan, mutta maalipaikoille se ei päässyt. Kotijoukkue ei saanut yhtään laukausta maalia kohti avausjakson aikana.

0 - This is the first time that @FCBarcelona have not attempted any shots on target in a first half this season at Camp Nou in all competitions. Stuck.

Toinen jakso alkoi räväkästi. Puoliajalla kentälle tullut Barcan superlupaus Ansu Fati ehti olla kentällä ainoastaan neljä minuuttia, ennen kuin hän katseli punaista korttia. Fati taklasi rumasti nappulat edellä Fernando Caleroa sääreen.

2 - With 17 years and 251 days, Ansu Fati is the second youngest player to be sent off in the 21st century in #LaLiga, second only to Marc Muniesa (also from #Barça) at 17 years and 57 days. Premature.

Vain kolme minuuttia myöhemmin puntit kuitenkin tasoittuivat, kun Pol Lozano taklasi puolestaan kotijoukkueen puolustajaa Gerard Piquéta nappulat edellä jalkaan. Erotuomari nosti aluksi taskustaan ainoastaan keltaisen kortin, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen tuomio muutettiin punaiseksi kortiksi.

Kotijoukkue siirtyi kamppailussa johtoon 56. peliminuutilla. Uruguyalaiskärki Luis Suárez sai pallon hieman onnekkaasti boksin sisällä, eikä erehtynyt vaan iski pallon verkon perukoille.

FC Barcelona

@FCBarcelona
With the goal, @LuisSuarez9 moves past László Kubala and takes sole possession of third place on Barça's all-time scoring list!

Congratulations, Luis! 👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Barcelona oli tuplata johtonsa 69. minuutilla, mutta Diego Lopez torjui Lionel Messin volleyn kuitenkin upeasti.

Espanyol sai luotua painetta vielä kotijoukkueen boksiin ottelun lopussa, mutta maalia se ei kuitenkaan onnistunut iskemään. Barcelona kavensi eron sarjakärki Real Madridiin neljään pisteeseen. Tappio tarkoitti puolestaan Espanyolille sitä, että se pelaa ensi kaudella sarjaporrasta alempana.