Punaiset kortit heiluivat Barcelonan paikalliskamppailussa – Luis Suárez sinetöi Espanyolin kohtalon

© Kuva: Getty Images

Barcelona kaatoi Espanyolin myöhään keskiviikko-iltana pelatussa La Ligan kamppailussa lukemin 1-0.

Espanyol aloitti kamppailun pirteästi, ja se hallitsikin ensimmäistä varttia. Adri Embarba pääsi kasvotusten Barca-vahti Marc-André ter Stegenin kanssa kymmenen peliminuutin jälkeen, mutta saksalainen venyi hyvään torjuntaan.

Puoliajan edetessä Barcelona pääsi paremmin pelin mukaan, mutta maalipaikoille se ei päässyt. Kotijoukkue ei saanut yhtään laukausta maalia kohti avausjakson aikana.

Toinen jakso alkoi räväkästi. Puoliajalla kentälle tullut Barcan superlupaus Ansu Fati ehti olla kentällä ainoastaan neljä minuuttia, ennen kuin hän katseli punaista korttia. Fati taklasi rumasti nappulat edellä Fernando Caleroa sääreen.

Vain kolme minuuttia myöhemmin puntit kuitenkin tasoittuivat, kun Pol Lozano taklasi puolestaan kotijoukkueen puolustajaa Gerard Piquéta nappulat edellä jalkaan. Erotuomari nosti aluksi taskustaan ainoastaan keltaisen kortin, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen tuomio muutettiin punaiseksi kortiksi.

Kotijoukkue siirtyi kamppailussa johtoon 56. peliminuutilla. Uruguyalaiskärki Luis Suárez sai pallon hieman onnekkaasti boksin sisällä, eikä erehtynyt vaan iski pallon verkon perukoille.

Barcelona oli tuplata johtonsa 69. minuutilla, mutta Diego Lopez torjui Lionel Messin volleyn kuitenkin upeasti.

Espanyol sai luotua painetta vielä kotijoukkueen boksiin ottelun lopussa, mutta maalia se ei kuitenkaan onnistunut iskemään. Barcelona kavensi eron sarjakärki Real Madridiin neljään pisteeseen. Tappio tarkoitti puolestaan Espanyolille sitä, että se pelaa ensi kaudella sarjaporrasta alempana.