Antoine Griezmann ja Lionel Messi loistivat Barcelonan voitossa – Quique Setién tuuletti helpottuneena

© Kuva: Getty Images

Barcelona kiri Real Madridin johdon neljään pisteeseen voittamalla Villarrealin La Ligan sunnuntain myöhäisillan ottelussa 4−1.

Katalonialaisjätin iloisimmat esitykset nähtiin monien spekulaatioiden kohteena olleilta Antoine Griezmannilta ja Lionel Messiltä.

Barcelonan ympärillä on ollut puhetta siitä, että Messi ei olisi tyytyväinen valmennusjohtoon ja seurajohdon poukkoiluun. Griezmannin osalta puolestaan kausi on ollut henkilökohtaisella tasolla todella hankala.

Griezmannin peliaika on vähentynyt, mutta nyt ranskalainen oli joukkueen avauskokoonpanossa. Keskikenttämies oli heti iskussa, sillä hän oli osaltaan mukana Barcelonan neljännellä minuutilla tulleessa johtomaalissa.

Maali syntyi lopulta Villarrealin Pau Torresin jalasta kimmokkeena, mutta jos Torres ei olisi palloon osunut, olisi Griezmann todennäköisesti saanut tuikattua pelivälineen Villarrealin verkkoon.

Barcelona pelasi mahdollisesti parasta jalkapalloaan Quique Setiénin alaisuudessa avausjaksolla, mutta takaiskuitta se ei selvinnyt. Katalonialaisilla oli pieniä hankaluuksia keltapaitaisen Villarrealin vastaiskujen kanssa.

Tästä osoituksena oli Villarrealin tasoitus vartin kohdalla. Paco Alcácer ei ollut paitsiossa ja karkasi Barcelonan puolustukselta. Hänen syöttönsä tavoitti Santi Cazorlan, jonka laukausta seurannut irtopallo päätyi Gerard Morenolle, joka laukoi kauden 16. maalinsa.

Barcelona ei tästä silti hätkähtänyt. Vahvasti pelannut Lionel Messi alusti Luis Suárezin 2−1-maalin loisteliaan haltuunoton ja käännöksen jälkeen 20. minuutilla.

Messi syötti myös Griezmannin taidokkaan 3−1-osuman, jossa Griezmann laukoi pallon hallitun kauniisti yläriman kautta sisään. Päävalmentaja Setién tuuletti Griezmannin onnistumista helpottuneena. Barcelona siirtyi tauolle 3−1-johtoasemassa tällä avausjakson lopulla tulleella maalilla.

Lopulta Messikin oli päästä maalinteon makuun, mutta Barcelonan syöttöyhdistelmästä paikannettiin hiuksenhieno paitsio VAR-tarkastelulla, joten argentiinalaistähden 4−1-maali jäi syntymättä 69. minuutilla.

Vaihdosta kentälle tulleen Ansu Fatin maali sen sijaan syntyi hyväksytysti. Teinisensaatio leikkasi keskelle ja laukoi loppunumeroiksi 4−1 Villarrealin maalin vasempaan alanurkkaan.

Messi laukoi lisäajalla vielä vapaapotkusta ylärimaan. Ottelun kuvasta kertoo paljon se, että Villarrealin maalissa Sergio Asenjo teki useita upeita torjuntoja ja pelasi hienon pelin, vaikka päästikin neljä maalia.

Mestaruustaistelussa Barcelonalla ja Real Madridilla on kummallakin jäljellä neljä ottelua eron ollessa neljä pistettä Real Madridin eduksi. Villarreal jatkaa sarjassa viidentenä ja on vankasti mukana kamppailussa europaikkoihin oikeuttavista sijoituksista.