Kiihkeästi odotettu Madridin derby ei tarjonnut katsojille järin suuria hienouksia, vaan molemmat joukkueet keskittyivät ennen kaikkea tarkkaan puolustuspeliin. Avausjakson terhakimpia ilmestyksiä oli Atléticon João Félix, joka hakeutui kahteenkin otteeseen hyvään vetopaikkaan, mutta molemmilla kerroilla nuoren portugalilaisen kuti suuntautui hieman maalin ohi.

Maalia kohti painavan vetonsa sen sijaan ohjasi Real Madridin Toni Kroos. Saksalainen tykitti tulisesti paristakymmenestä metristä, mutta Atléticon mainio maalivahti Jan Oblak venytti alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle.

Ensimmäinen puoliaika eteni Real Madridin hienoisessa hallinnassa, mutta Kroosin kutia lukuun ottamatta vieraatkaan eivät kyenneet varsinaisia vaaranpaikkoja luomaan. Realin maalilla Thibaut Courtois ei sen sijaan joutunut torjumaan kertaakaan. Real Madrid oli pelannut nyt uskomattomasti jo viisi puoliaikaa putkeen ilman, että sen maalia kohti oli lauottu kertaakaan.

100 - Thomas Partey in the first half of his 100th game for Atletico in LaLiga:

95% passing accuracy (38/40)
100% duels success (4/4)
4 recoveries

Fireproof.

Pelin tiimellyksessä kävivät tunteet luonnollisesti kuumina. Atlético Madridin valmentaja Diego Simeone vaati Realin kapteeni Sergio Ramosille ulosajoa tai edes varoitusta, sillä hän väitti Ramosin ”huoranpenikoitelleen” avustavaa erotuomaria. Minkäänlaista sanktiota vieraiden toppari ei kuitenkaan toistaiseksi saanut.

Atlético Madridin Vitolo jätti kentän tauolla lievän loukkaantumisen vuoksi, ja sai tehdä tilaa Ángel Correalle. Toisen jakson ensimmäisen kunnon maalipaikan sai kuitenkin Real Madrid 57. peliminuutilla. Gareth Bale pääsi erinomaiseen asemaan, mutta walesilaisen laukaus karkasi kauas katsomoon.

Atléticon parasta maalipaikkaa saatiin odotella 73. minuutille. Kulmapotku tavoitti Saúlin pään, mutta pusku suuntautui hivenen liian korkealle.

Varttitunti ennen täyttä aikaa nähtiin koko pelin paras maalipaikka. Karim Benzema puski kohti maalin alakulmaa, mutta Jan Oblak piti Atléticon upeasti mukana pelissä.

Mitään erinomaisia maalipaikkoja ei loppuvaiheissa nähty, joten pisteet jaettiin maalein 0-0. Näin Atlético ei saanut vieläkään juhlia ensimmäistä voittoaan Realista Wanda Metropolitanolla.

Pelin viime minuuteilla Courtois joutui poimimaan hyppysiinsä Stefan Savicin puskun, joten Real Madridin maalia kohtaan saatiin vihdoin ensimmäinen maalintekoyritys, 269 minuutin pelin jälkeen. Realin puolustuspeli alkaa olla todellakin kuosissa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Savic ha puesto fin a una racha de 269 minutos del Real Madrid sin recibir un solo tiro a puerta en La Liga. No hay un solo precedente como este en el campeonato español en la última década. El anterior tiro a puerta contra el RMA fue de Ruben Vezo en el Bernabéu.

Mitään suurta klassikkoa Madridin derbystä ei tällä kertaa tullut, vaan yksi jos toinenkin saattoi haukotella vastaanottimiensa ääressä. Tasapelin myötä joukkueet jatkavat sijoilla 1 ja 3, Real Madrid ensin mainittuna. Väliin mahtuu sarjanousija Granada.