”Kuin noituutta” – Kun La Ligassa pelataan 4-4 -tulos, niin ”aina” samalla stadionilla

© Kuva: Getty Images

La Liga potkaistiin käyntiin tänä viikonloppuna, ja tapahtui sunnuntai-iltana vielä mitä tahansa, niin kierroksen epäilemättä kummallisin tulos saatiin ottelussa Villarreal-Granada. La Cerámican yleisölle tarjottiin peräti kahdeksan maalia, joista sekä koti- että vierasjoukkue tekivät neljä.

Erityisen kummallisen 4-4 -lopputuloksesta tekee se, ettei se edes ole Villarrealin kotistadionilla mitenkään erityisen harvinainen juttu. Itse asiassa se on tänä vuonna jo toinen, sillä huhtikuussa pelattu Villarreal-Barcelona päättyi niin ikään 4-4 -numeroihin.

Kaikkiaan 2000-luvulla La Ligassa on pelattu vain kymmenen ottelua, jotka ovat päättyneet 4-4 -numeroihin. Ja kuinka ollakaan, peräti neljä noista peleistä on ollut Villarrealin kotipelejä. ”Kuin noituutta”, summaakin tilastoharvinaisuuden Twitter-tili MisterChip.

Rajapyykkejä pelissä rikottiin muutenkin. Legendaarinen Santi Cazorla teki pelissä rangaistuspotkusta ammattilaisuransa 100. maalin. Ensimmäisen maalinsa Cazorla teki jo heinäkuussa 2004 ottelussa Villarreal-Odense, mutta hänen uransa oli jo päättyä vaikeaan loukkaantumiskierteeseen Arsenalin vuosina. Cazorla oli pelaamatta lähes kolme vuotta sitkeiden jalkavaivojen takia, kunnes palasi Villarrealissa takaisin parrasvaloihin.

Moises Gomézin tekemä 2-1 -maali oli puolestaan Villarrealin tuhannes osuma La Ligassa.

Hienon hetken pelissä koki myös La Ligaan turkkilaisesta Fenerbahcesta palannut Roberto Soldado, joka teki Granadan 3-4 -kavennusmaalin ja alusti 4-4 -tasoituksen. 34-vuotias Soldado on nyt onnistunut maalinteossa La Ligassa peräti kuuden eri joukkueen paidassa. Viimeksi hän edusti juuri Villarrealia.

Erikoista on silti eittämättä sekin, että Villarreal ei ole vielä koskaan voittanut La Ligan avauskierroksella kotiottelua. Lähellä se tällä kertaa oli, sillä johtihan Keltainen Sukellusvene peliä jo 4-2.

La Liga starttasi perjantaina 16.8! Tilaa C More Total nyt, saat ensimmäisen viikon ilmaiseksi! Tarjous on voimassa pe-su koodilla LALIGA osoitteessa: cmore.fi/koodi. Käy klikkaamassa itsesi sisään ja varmista paikkasi espanjalaisen huippujalkapallon parissa!


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.