Marc-André ter Stegen nousi Barcelonan välieräsankariksi: ”Olisin voinut torjua muutaman rankkarin lisääkin”

© Kuva: Getty Images

Barcelona eteni keskiviikkona Espanjan Supercupin loppuotteluun, kun se kukisti Real Sociedadin dramaattisesti rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Voiton takuumieheksi nousi Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen, joka torjui rangaistuspotkukilpailussa sekä Jon Bautistan että Mikel Oyarzabalin yritykset.

Jo jatkoajan viimeisillä minuuteilla saksalaistorjuja oli suorittanut kaksi loistavaa torjuntaa Adnan Januzajn hyviin yrityksiin. Kaikkiaan Barcelonan sankari torjui pelissä kuusi kertaa La Real -vahti Alex Remiron selvittyä neljällä torjunnalla.

– Tähtään aina sataprosenttiseen pelisuoritukseen, Ter Stegen sanoi pelin jälkeen AP Newsin mukaan.

– Olen erittäin onnellinen ja ylpeä joukkueen esityksestä. Minusta me ansaitsimme voiton.

Ter Stegen kertoi pelin jälkeen, että torjutut rankkarit olivat hyvän valmistautumisen tulosta.

– Olin opetellut heidän rankkareitaan. Tiesin, että Oyarzabalilla on paljon kokemusta. Olen otteluun erittäin tyytyväinen, mutta olisin voinut torjua enemmänkin rankkareita. Real Sociedad oli erittäin kova vastus.

– Olisi ollut hienoa torjua myös pelin aikana vihelletty rankkari. Ansaitsimme voittomme, vaatimaton saksalainen jatkoi AS:n mukaan.

Ter Stegen ei ottanut kantaa siihen, toivooko hän sunnuntain finaaliin vastustajaksi Real Madridia vai Athletic Bilbaota. Vaikka keskiviikkona menikin ylitöiksi, on Barcelonalla kuitenkin vuorokauden lepoetu puolellaan. Näin hän analysoi eilisen ottelun kulkua:

– Ensimmäisten 25 minuutin ajan Real Sociedad painosti meitä ankarasti ja teki sen todella hyvin. Meillä oli vaikeaa rakentaa peliä, mutta pikkuhiljaa aloimme löytää rakoja linjojen välistä. Real Sociedad alkoi väsyä, ja me pystyimme hallitsemaan enemmän palloa.

– Jatkoajalla me kaikki olemme varovaisempia, sillä jos vastustaja tekee maalin, on siitä vaikeaa nousta.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?