La Liga -pomo tarkensi paluuaikataulua – kausi jatkumassa erikoisena päivänä huippukamppailulla

© Kuva: Getty Images

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on tarkentanut kauden jatkumisen ajankohtaa.

Espanjan hallitus näytti viikonloppuna vihreää valoa sille, että kautta voidaan jatkaa aikaisintaan 8. kesäkuuta.

Näillä näkymin ihan tuona päivänä ei vielä pelata. Aiempien tietojen mukaan suunnitelmissa on ollut pyöräyttää kausi jälleen käyntiin perjantaina 12. kesäkuuta. Nyt näyttäisi siltä, että yksi ottelu pelataan jo edellisenä päivänä, torstaina 11. kesäkuuta.

– Toiveenamme on aloittaa torstaina 11. kesäkuuta erityislaatuisella ottelulla. Toivotaan, että se olisi tuo päivä. Haluaisimme jatkaa kautta ottelulla Sevilla-Real Betis. Ottelu alkaisi kello kymmenen illalla, Tebas sanoi Movistarin El Partidazo -ohjelmassa.

– Jos emme voi aloittaa 11. kesäkuuta, sarja jatkuu 12:s, 13:s tai 14. kesäkuuta. Toivon mukaan aivan viimeistään 12. kesäkuuta päästään aloittamaan.

Suomessa Sevillan derby alkaisi siis vasta kello 23. Espanjassa on kuuma jo nyt ja yhä kuumempaa on luvassa, kun kautta aiotaan pelata pitkälle kesään.

– Meitä on aina huolestuttanut kuumuus. Me käytämme apunamme tietokoneohjelmaa. Tiedämme jokaisen paikkakunnan lämpötilan jokaisena päivänä, näemme historiallista dataa. Näiden avulla sovitamme sääennusteita ja otteluasetteluja yhteen. Jos on luvassa lämpöaalto, ottelu siirretään myöhempään ajankohtaan, Tebas sanoi.

– Viikolla otteluita pelataan iltapäivästä iltaan. Viikonloppuina meillä on suuniteltuina kolme otteluajankohtaa: kello 17, kello 19.30 ja kello 21.30 (toim. huom. Suomessa vastaavat ajankohdat: klo 18, 20.30 ja 22.30).

– Kello 17:n ottelut koskevat Cantabrian aluetta. Keskilämpötilan ei pitäisi nousta yli 28 asteen. Jos säähän tulee muutoksia, otteluita siirretään.

Tebas myös sanoi, että avauskierroksen otteluasetteluista tiedotetaan virallisesti ensi viikon alussa. Samalla kertaa on luvassa ”ainakin neljän ensimmäisen kierroksen” aikataulut.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!