Barcelonan lemppaama Luis Suárez lateli suorat sanat: ”Eniten haittasi, että minua sanottiin vanhaksi”

© Kuva: Getty Images

La Ligan kauden suurimpia onnistujia on ehdottomasti ollut Atlético Madridin hyökkääjä Luis Suárez. Suárez johtaa yhdessä hyvän ystävänsä Lionel Messin kanssa sarjan maalitilastoa. Kumpikin on tehnyt 16 maalia, mutta Messi on tehnyt yhden rankkarimaalin Suárezia enemmän (3-2) ja pelannut ottelun enemmän (21-20).

Jos kahta vain yhden maalin tehnyttä pelaajaa ei huomioida, on Suárez ollut sarjan tehokkain viimeistelijä. Hän on osunut tolppien väliin keskimäärin 96 minuutin välein.

Atlético Madridissa on tietysti oltu erittäin mielissään, että Barcelona luopui kesällä maalitykistään pilkkahintaan. Suárezille siirtosaagasta taisi kuitenkin jäädä katkera jälkimaku, sillä niin suoria sanoja hän lateli kuusi vuotta edustamastaan Barcelonasta France Footballin tuoreessa haastattelussa.

– Minua häiritsi etenkin se, että minulle sanottiin, että olin jo vanha, en voisi enää pelata huipulla enkä olisi sillä tasolla, mitä mahtava joukkue edellyttää. Siitä en todellakaan pitänyt, Suárez latasi Barcelonan johtoportaan suuntaan.

– Barcelona lemppasi minut, ja sanoi, ettei enää laske minun varaani. On eri juttu, jos pelaajalla on monivuotinen sopimus ja seura haluaa myydä hänet. Seura ilmoitti kuitenkin, ettei minulle ole missään tapauksessa enää sijaa joukkueessa. He eivät yksinkertaisesti enää pitäneet minusta. Minusta minä ansaitsin tiettyä kunnioitusta.

Samaa vuonna 1987 syntyneiden ikäluokkaa Messin kanssa edustava Suárez muistuttaa, että oli hänellä edellisiltä kausilta myös näyttöjä osaamisestaan.

– Jos en olisi näyttänyt mitään Barcelonassa kolmeen tai neljään kauteen, olisin ymmärtänyt sen. Tein kuitenkin yli 20 maalia jokaisella kaudellani. Minulla on aina ollut hyvät tilastot, vain Messi on ollut edelläni.

– Nyt minulle on käynyt selväksi, ettei ole helppoa pelata Barcelonassa. Monet hankinnat eivät ole pystyneet vastaamaan odotuksiin. Minä pidin tietyn tason Barcelonassa kuuden kauden ajan ja tein sen, mitä minulta odotettiin.

Kesällä Barcelonan valmentaja vaihtui Quique Sétienistä Ronald Koemaniin. Hollantilaisen ensimmäisiin tekoihin kuului soittaa Suárezille ja ilmoittaa, ettei hän enää jatkaisi joukkueessa.

– Se oli päätös, jolle minä en voinut tehdä mitään. Tunsin, etten kuulunut heidän suunnitelmiinsa, Suárez myönsi.

– Sanoin itselleni koko ylpeydelläni, että näyttäisin, minkä arvoinen olen. Siksi minua houkutteli pelaaminen Atlético Madridissa, kunnianhimoisessa seurassa. Monet kyselevät minulta edelleen, miksi valitsin Atléticon.

Uuteen joukkueeseen ja kaupunkiin sopeutuminen oli hankalinta perheen kannalta.

– Muutos oli tervetullut kaiken sen jälkeen, mitä Barcelonassa koin. Vaikeinta oli se, että perheeni oli tottunut asumaan yhdessä kaupungissa kuuden vuoden ajan. Jouduin selittämään lapsilleni, että muutamme, vaikka heillä oli kaverinsa ja elämänsä Barcelonassa. Se oli ehdottomasti vaikeinta.

– Tärkeintä on luja pää ja tunne siitä, että pystyy kääntämään vaikeat tilanteet. Se on aina ollut vahvuuksiani: en anna ikinä periksi, en vaikeilla hetkilläkään.

– Minua motivoi se, että voin näyttää, että minulla on yhä annettavaa. Se on itsetuntokysymys. Kaikkien Barcassa viettämieni vuosien jälkeen halusin näyttää, että voin edelleen pelata espanjalaisen futiksen huipulla, Suárez korosti.

Lähde: AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.