Barcelonan viime vuosissa on kohuja riittänyt, eikä loppua näy. Tuorein kohu ei tosin liity Barcelonaan, vaan hyökkääjäkonkari Luis Suáreziin – joka on vielä toistaiseksi Barcelonan pelaaja.

Barcelonan valmentaja Ronald Koeman ei tiettävästi löydä Suárezille käyttöä tämän kauden joukkueessaan, joten uruguaylaiselle etsitään uutta seuraa. Suárezin huhuttiin pitkään olevan matkalla Juventukseen, mutta lopulta siirto kariutui, koska hän veisi paikan ulkomaalaiskiintiössä. Suárezin Italian kansalaisuuden saamisessa kesti liian pitkään eikä Juventuksella ollut varaa odotella.

Nyt siirtohuhuissa on vahvimmin Atlético Madrid, mutta Italian-kuvion jälkipyykki on vielä linkoamassa. Toimittaja Marcelo Bechler kertoo, että Italian poliisi tutkii Perugian yliopiston toimintaa Suárezin kielikokeen tiimoilta. Kielitaitonäytettä vaaditaan kansalaisuuden saamiseksi. Kansalaisuus on Suárezille tärkeää siltäkin varalta, että hän siirtyisi Serie A:han myöhemmin.

Bechlerin saaman dokumentin mukaan arvellaan, että Suárezin oli päätetty jo etukäteen läpäisevän kielikokeen.

Marcelo Bechler

@marcelobechler
Polícia italiana investiga a Universidade de Perugia. Entendem que a prova de italiano que Suarez fez já estava com o resultado previamente combinado.

News ABC -sivuston mukaan huijaus järjestettiin siten, että yliopisto oli lähettänyt Suárezille oikeat vastaukset etukäteen. Niinpä hänen tarvitsi vain opetella ne ulkoa ja siten hän läpäisi tentin heittämällä.

Tapauksen tutkinta jatkuu yhä, mutta voi olla, että Suárezin kielikokeen tulos tullaan vielä mitätöimään.