Zinédine Zidanen edeltäjä löysi uuden työpaikan Meksikosta

© Kuva: Getty Images

Real Madridia reilut neljä kuukautta valmentanut ja maaliskuussa 2019 Zinédine Zidanen paluulle tilaa tehnyt Santiago Solari on löytänyt uuden työpaikan Meksikosta. 44-vuotias argentiinalainen on maan suurseura Club Américan uusi päävalmentaja.

Solari aloittaa työt Mexico Cityssä heti vuoden vaihduttua. Sopimuksen pituutta América ei tiedotteessaan selkeästi ilmaise. Solari korvaa tehtävässä joulun alla potkut saaneen meksikolaisen valmentajalegendan Miguel Herreran.

Herrera erotettiin Américan hävittyä Concacafin Mestarien liigan pudotuspeleissä LA Galaxylle, ja Herreran osallistuttua tauolla kiivaaseen nujakkaan. Tulinen luonne toi Herreralle potkut myös kesällä 2015 hänen toimiessaan Meksikon maajoukkuevalmentajana. Tuolloin Herrera kävi käsiksi toimittajaan.

Santiago Solari on ehtinyt valmentaa toistaiseksi vain Real Madrid Castillaa ja Real Madridia. Viimeiset 21 kuukautta hän on ollut valmennustöitä vailla. Real Madridissa hän ehti voittaa lyhyen pestinsä aikana seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Rosariossa syntynyt keskikenttäpelaaja Solari pelasi urallaan niin Atlético Madridissa kuin viiden kauden ajan myös Real Madridissa (2000-2005). Hän voitti Realissa muun muassa kahdesti La Ligan sekä kerran Mestarien liigan. Real Madridista hän jatkoi matkaansa italialaiseen Interiin. Solari tuntee myös Meksikon liigan, sillä hän pelasi kaudella 2009-2010 paikallisessa Atlantessa. A-maaotteluita Solari pelasi yksitoista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.