Diego Simeone optimistisena tappiosta huolimatta: ”Tämä tilanne olisi kelvannut minulle syyskuussa”

© Kuva: Getty Images

Atlético Madridin jatkomahdollisuudet Mestarien liigassa kokivat kolauksen, kun se taipui Bukarestissa pelatussa neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Chelsealle 0-1. Koska ottelu oli virallisesti Atlético Madridin kotipeli, sai Chelsea tehtyä tärkeän vierasmaalin ja sitä kautta edun toiseen osaotteluun.

Vaikka Atlético Madrid ei saanut koko ottelussa yhtään laukausta kohti Chelsean maalia, ei valmentaja Diego Simeone ollut pelin jälkeen erityisen myrtynyt mies, vaan uskoi yhä jatkopaikkaan.

– Molemmilla joukkueilla oli ottelussa vaikeuksia ja vain hyvin vähän maalipaikkoja. Chelsea hyödynsi yhden paikan tekemällä mahtavan maalin, mutta ottelu oli tiukka ja tasainen, Simeonen tuomio kuului.

– Chelsea hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta mekin loimme uhkaa. Toinen puoliaika oli hyvin tasainen, eivätkä maalivahdit tehneet juurikaan pelastuksia, jos yhtään. Toisesta osaottelusta tulee kova, kuten koko Mestarien liiga on.

– Meidän täytyy jatkaa töitä, keskittyä siihen, mitä teemme hyvin ja parantaa sitä, missä parannettavaa on. Joukkue teki joka tapauksessa mahtavasti töitä.

Atlético Madrid on pelannut vahvan kauden, mutta juuri nyt tulostaso sukeltaa. Viimeisistä viidestä pelistään se on voittanut vain yhden. Ensin se jäi tasapeleihin Celta Vigoa ja Levantea vastaan, ja nyt Levante-tappiota seurasi tappio Chelsealle. Ero La Ligan kärjessä on supistunut kolmeen pisteeseen. Silti Simeone muistutti siitä, että hänen joukkueensa tilanne on edelleen hyvä.

– Kun ajattelen joukkueen tekemää työmäärää, olen tyytyväinen. Luotan joukkueeseen. Jos minulle olisi syyskuussa sanottu, että olemme nyt sarjan kärjessä ja häviämme neljännesvälierien avausosan 0-1, se olisi kelvannut minulle, Simeone totesi.

Jälkiviisasteluun valitun pelitavan suhteen Simeone ei halunnut ryhtyä.

– Kun valitsee, mitä tekee, ei otteluita voi enää muuttaa. Ei ole mitään hyötyä ajatella, mitä olisi voinut tehdä toisin. Tosiasia on se, mitä tapahtui. Maalipaikkoja ei ollut, ja elämme vaikeaa jaksoa. Nyt jatkamme työntekoa kuten olemme aina tehneet.

– Ottelupari on vaikea, mutta yritämme parantaa tästä toisessa osassa.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille