AS: Maailman parhaiten palkatulle valmentajalle puuhataan varhaista jatkosopimusta

© Kuva: Getty Images

Atlético Madrid henkilöityy valmentajaansa kenties enemmän kuin mikään muu jalkapalloseura maailmassa – varsinkin, kun Sir Alex Ferguson on jo jäänyt Manchester Unitedista eläkkeelle ja Arsène Wenger Arsenalista. 50-vuotias Diego Simeone on valmentanut Atléticoa jo joulukuusta 2011 lähtien, eli yli yhdeksän vuoden ajan.

Simeonen nykyinen sopimus Atléticossa ulottuu kauden 2021-2022 loppuun. Hän tekee työtään Atléticossa maailman parhaiten palkatun valmentajan statuksella, joten tyytyväisyys on ehdottomasti ollut molemminpuolista. Selvä signaali siitä on sekin, että AS:n mukaan osapuolet neuvottelevat jo seuraavasta jatkosopimuksesta.

La Ligaa johtava Atlético Madrid on ilmoittanut Simeonelle tahtonsa tehdä valmentajan kanssa kesään 2024 ulottuvan jatkokontrahdin. Neuvotteluja hoitavat seuran toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín sekä ”Cholon” agentti, hänen oma siskonsa Natalia Simeone.

Diego Simeone antoi pettyneitä kommentteja Atléticon pudottua Copa del Reystä Segunda B:n Cornellálle, ja asetti jopa oman asemansa kyseenalaiseksi. Seurajohdon luottamus pitkäaikaiseen valmentajaan ei kuitenkaan horju, vaan jatkosopimuksen syntyä pidetään todennäköisenä.

Gil Marín on vakuuttunut siitä, että Diego Simeone on jatkossakin paras vaihtoehto Atléticoa valmentamaan. Siksi hän on pyrkinyt tekemään aina parhaansa, jotta valmentajan taloudelliset ja urheilulliset toiveet täyttyisivät.

Lähtökohta on, että Simeone jatkaisi työtään koko nykyisen valmennusryhmänsä kanssa. Läheisimpään taustatiimiin kuuluvat Óscar ”Profe” OrtegaNelson Vivas ja Hernán Bonvincini. Toki yllättäviä muutoksiakin voi tulla, kuten helmikuussa 2019, kun pitkäaikainen Simeonen kakkosmies Germán Burgos päätti omasta aloitteestaan poistua Atléticosta.

Simeone tekee Atléticossa työtään maailman parhaiten palkattuna jalkapallovalmentajana. AS:n mukaan lähteet seuran sisältä ovat kertoneet, että Simeone tienaa 32 miljoonaa euroa bruttona jokaiselta kaudelta. Simeone on toki tietoinen koronakriisin vaikutuksista seurojen talouteen ja on AS:n tietojen mukaan valmis joustamaan palkkavaatimuksessaan uuden sopimuksen myötä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.