Diego Simeone: Mestarien liiga -paikka on Atléticolle saavutus – ”Muissa maissa mestarit eivät vaihtele”

© Kuva: Getty Images

Diego Simeone pitää La Ligan kolmossijoitusta saavutuksena Atlético Madridille. El Cholon alaisuudessa Los Rojiblancos on ottanut jättiharppauksia pelillisesti, mutta Barcelonan ja Real Madridin duopolia Atléticon on onnistunut horjuttaa vain kerran Simeonen aikana.

Barcelona ja Real Madrid ovat jakaneet mestaruudet 2000-luvulla lähes täysin. Valencia nappasi pystin edellä mainittujen edestä kausilla 2001-2002 ja 2003-2004, ja Atlético vei mestaruuden keväällä 2014. Loput 20 pokaalista ovat jakautuneet Barcan (10 mestaruutta) ja Realin (6) kesken.

Myös tänä vuonna kausi päättyy joko Barcelonan tai Real Madridin mestaruusjuhliin.

– Vastuu ei pienennä odotuksia, ja uskon, että odotusten on aina oltava korkeimmillaan. Vaadimme paljon itseltämme, mutta pelaamme liigassa, jossa jompi kumpi kahdesta joukkueesta yleensä päätyy mestariksi, Simeone sanoo.

– Muissa maissa mestarit eivät juuri vaihtele. Italiassa on Juventus, Saksassa Bayern München ja Ranskassa PSG. Täällä meillä on kaksi mestaria: Barcelona ja Real Madrid.

Atlético on palannut vahvasti koronatauon jälkeen pelikentille voittaen yhdeksästä ottelustaan kuusi. Loput ottelut ovat päätyneet pistejakoon. Vahvasta suorittamisesta huolimatta Real Madrid on kasvattanut välimatkaa paikalliskamppailijaansa kuudella pisteellä.

– Totta kai yksittäisissä otteluissa heidän voittamisensa on mahdollista, koska se on jalkapalloa. Liigakauden aikana tilanne on kuitenkin eri, Simeone sanoo.

Simeonelta kysyttiin, onko paikka Mestarien liigassa vaatimus vai saavutus Atléticolle, johon argentiinalaisluotsi vastaa, että kyseessä on molempia.

– On meidän vastuullamme päästä Mestarien liigaan. Sen myötä seura voi kasvaa jokaisella osa-alueella. Kun tavoitteet täyttyvät, on luonnollista, että seura menee eteenpäin.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.