Sevillan ennätyksellinen putki venyy – Ivan Rakitic heti maalin makuun

© Kuva: Getty Images

Sevilla on ollut vuonna 2020 erinomaisessa vireessä. Se oli viime La Liga -kauden jälkipuoliskolla sarjan kolmanneksi paras joukkue ja onnistui nousemaan Mestarien liigan paikoille. Lisäksi Sevilla eteni elokuussa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä aina mestariksi saakka, jo kuudennen kerran seurahistoriassa.

Viime torstaina Sevilla pakotti UEFA Super Cupissa Bayern Münchenin erittäin ahtaalle, mutta sai lopulta taipua jatkoajalla. Unkarissa pelatun pelin jälkeen valmentaja Julen Lopetegui oli hyvin harmistunut siitä, että Sevilla joutui pelaamaan La Ligassa vain alle kolmen vuorokauden jälkeen, mutta ei auttanut itku markkinoilla.

Sarjakauden avausottelussaan Sevilla joutui vieläpä vieraskentälle, kun sen haastoi sarjanousija Cádiz. Kotijoukkue siirtyi 48. minuutilla johtoon Salvador Sánchezin maalilla, mutta Sevillan rutiini riitti ja se käänsi pelin voitokseen numeroin 3-1.

Samalla Sevilla venyttää jo nyt ennätyksellistä putkeaan La Ligassa, sillä viime loppukausi mukana lukien Sevilla on pelannut Espanjan pääsarjassa jo 16 ottelua peräkkäin ilman tappiota. Otteluista yhdeksän on päättynyt Sevillan voittoon ja seitsemän tasapeliin.

Sevillan tasoituksen viimeisteli päällään hollantilainen Luuk de Jong, kun ottelua oli pelattu 65 minuuttia. Yksikään toinen La Liga -pelaaja ei ole tehnyt yli viittä puskumaalia kaikissa kilpailuissa sitten viime La Liga -kauden alun. De Jongin viidestä puskumaalista neljä on syöttänyt ikinuori Jesús Navas, viimeisimmän niistä sunnuntaina.

Cádiz roikkui pitkään vielä kiinni pisteessä, mutta 90. minuutilla Munir El Haddadi teki joukkueelleen 2-1 -johtomaalin. Munir oli tullut kentälle puoli tuntia aikaisemmin. Hän on puolestaan tehnyt vuonna 2020 enemmän maaleja vaihdosta kentälle tultuaan kuin kukaan toinen La Liga -pelaaja – kaikkiaan neljä kappaletta.

Vielä lisäajan neljännellä minuutilla koettiin juhlava hetki, kun Munir syötti maalintekoon Barcelonasta täksi kaudeksi Sevillaan palanneen Ivan Rakiticin. Rakitic löi Espanjan kentillä läpi juuri Sevillassa, ja hänen vaimonsa on kaupungista kotoisin (ja koko vaimon suku Sevillan faneja).

Kaikkiaan Rakitic on nyt tehnyt 32 maalia 151 Sevillan paidassa pelaamassaan ottelussa. Ennen sunnuntaita edellinen niistä syntyi huhtikuussa 2014 Portoa vastaan.

Rakiticin maali hylättiin aluksi, mutta videotarkistus muutti tuomion ja jätti loppunumeroiksi 1-3.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.