Hollantilaislegenda Sjaak Swart väittää, että hänen maanmiehensä, Barcelonan uusi päävalmentaja Ronald Koeman haluaa hankkia Liverpoolin tähtipelaajan Mohamed Salahin.

Egyptiläislaituri Salah, 28, on ollut yksi Valioliigan tehokkaimmista pelaajista palattuaan Englantiin kesällä 2017. Hän on pelannut Liverpoolissa 154 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 97 maalia ja syöttänyt 41. Liverpoolin sarjakauden avausottelussa Salah iski hattutempun Leedsin verkkoon.

Viime kuussa Barcelonan päävalmentajaksi nimitetty Koeman on saanut ensi kaudeksi käyttöönsä neljä uutta pelaajaa. Arthur Melo vaihtui Juventuksen Miralem Pjanićiin, Trincão hankittiin Bragasta, Matheus Fernandes Palmeirasista ja Pedri Las Palmasista.

Huhujen mukaan Barcelona yrittää vielä päästä eroon useista pelaajistaan ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Odotettuja lähtijöitä ovat ainakin Luis Suárez ja Arturo Vidal, ja Ivan Rakitić palasi jo Sevillaan.

Barcelona on tiettävästi myös uuden hyökkääjän perässä. Ajax-legenda Swaartin mukaan Koeman on iskenyt silmänsä Salahiin.

– Tiedän, että Koeman haluaa hänet ja tiedän, että Salah haluaisi mennä [Barcelonaan], sanoi Swaart DAZN:n haastattelussa AS:n mukaan.

Swaartilta kysyttiin lähdettä väittämälleen, mutta entinen huippupelaaja piti suunsa supussa.

– En voi kertoa.

– En mene yksityiskohtiin, mutta uskokaa pois. Minä tiedän.

Salahin ja Liverpoolin välistä sopimusta on jäljellä kolme vuotta. Transfermarkt-sivuston mukaan hänen tämänhetkinen markkina-arvonsa on 120 miljoonaa euroa. Egyptin A-maajoukkueen entinen kakkosvalmentaja Hany Ramzy sanoi viime keväänä, että Salah hylkäsi pari vuotta sitten Real Madridin tarjouksen, koska halusi jäädä Liverpooliin.