Real Sociedad haastaa Manchester Unitedin epäsuotuisissa oloissa: ”En halua etsiä tekosyitä”

© Kuva: Getty Images

La Liga on edustettuna Eurooppa-liigan pudotuspeleissä kolmen joukkueen voimin. Arpaonni oli koko triolla kuitenkin melko vaativa, ja kaikkein kovin haaste on edessään Real Sociedadilla. Hienon alkukauden jälkeen sarjassa viidenneksi hyytynyt baskiseura saa vastaansa Valioliigassa toisena olevan Manchester Unitedin.

La Real joutuu otteluun hieman epäsuotuisista lähtökohdista, sillä otteluparin avausosa, Real Sociedadin kotiottelu, pelataan San Sebástianin sijaan Torinossa. Evakkomatka johtuu englantilaisseurojen koronamatkustusrajoituksista.

Real Sociedadin valmentaja Imanol Alguacil on tilanteesta harmissaan, muttei halua käyttää sitä tekosyynä, vaan lähtee ottelupariin täynnä taisteluhenkeä.

– Voi olla, että kuulostamme haihattelijoilta ajatellessamme, että voimme päästä jatkoon. La Real hehkuu kuitenkin toiveikkuutta, ja se toivo perustuu siihen, että selvisimme jatkoon kuolemanlohkosta pelattuamme mahtavia otteluita, Alguacil totesi medialle AS:n mukaan.

Real Sociedadin alkulohkossa pelasivat Napoli, AZ Alkmaar ja kroatialainen Rijeka. Nyt haaste vain kovenee, mutta totutun optimistinen valmentaja uskoo omiensa iskukykyyn.

– Vaikken pidäkään Manchesteria vain yhtenä askeleena, vaan pikemminkin loikkana, olemme vakuuttuneita siitä, että voimme haastaa jokaisen. Meidän täytyy silti olla tietoisia heidän hirmuisesta potentiaalistaan. Tämä on mahtava ottelupari, jossa La Real toivoo olevansa hengissä avausosan jälkeen.

– On kummallista pelata kotijoukkueena Torinossa, mutta en halua etsiä tekosyitä. Minulle on ollut täysin selvää siitä lähtien, kun meille kerrottiin, että pelaamme Torinossa, että meidän pitää keskittyä olennaiseen. Lähdemme peliin kuin toista ottelua ei olisikaan, kuin tämä olisi loppuottelu.

Unitedin marssia on tällä kaudella johdattanut portugalilainen Bruno Fernandes, mutta Alguacil ei lupaa tehomiehelle erityiskohtelua.

– Emme voi keskittyä vain yhteen pelaajaan, sillä heillä on myös Marcus RashfordEdinson Cavani ja paljon mahtavia pelaajia. Jos keskitymme vain Bruno Fernandesiin, emme voi pysäyttää Manchesteria parhaana päivänään.

– Me olemme kaksi rohkeaa ja päättäväistä joukkuetta, jotka tykkäävät pitää palloa ja prässätä korkealta. Siksi uskon tästä tulevan mahtavan ottelun. Katsotaan, kääntyykö se meille, Alguacil muotoili.

Hieman valmentaja myönsi sen harmittavan, että vain toinen joukkueista pääsee pelaamaan omalla kotikentällään.

– Voi olla, että United saa siitä pientä etua. Maalaisjärki sanoisi, että loogista olisi pelata molemmat pelit puolueettomalla kentällä, mutta niin ei ole, ja sillä hyvä. Suhtaudumme tähän kuin mihin tahansa haasteeseen.

Vaikka Real Sociedad joutuikin luopumaan kotiedustaan, on sen pelaajatilanne hivenen parempi. Ainuttakaan selvää avainpelaajaa ei ole varmuudella sivussa, kun taas United joutuu otteluun ilman Paul PogbaaDonny van de Beekiä ja Edinson Cavania.

Ottelu Real Sociedad-Manchester United alkaa kello 19.55 ja sitä voi seurata tuttuun tapaan C Moren kanavilta. Espanjalaisseurojen muut ottelut Granada-Napoli ja Salzburg-Villarreal alkavat kello 22.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille