Real Sociedad toivoo Copan finaalivastustajaksi paikalliskilpailijaansa – ”Todella hieno asia Baskimaalle”

© Kuva: Getty Images

Real Sociedad selvitti keskiviikkona tiensä Copa del Reyn loppuotteluun, kun se kaatoi Segundassa pelaavan Mirandésin välierien toisessa osassa 1-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 3-1 (lue otteluraportti).

Loppuottelussa Sociedadia odottaa joko Granada tai Athletic Bilbao, joka johtaa otteluparia ensimmäisen osan jälkeen 1-0. Toinen osaottelu pelataan tänään, torstaina.

La Realin päävalmentaja Imanol Alguacil toivoo Bilbaon päätyvän jatkoon, jotta loppuottelu pelattaisiin baskiseurojen kesken.

– Tietysti haluan Athleticin finaaliin, koska se olisi todella hieno asia Baskimaalle. Pidän myös Diego Martínezin Granadasta ja siitä, mitä he ovat tehneet liigassa, mutta baskifinaali olisi hieno asia, kommentoi Imanol Marcan mukaan.

Sociedad pelaa Copan loppuottelussa ensimmäistä kertaa 32 vuoteen.

– Minun on vaikea sanoin kuvailla, miltä tuntuu päästä loppuotteluun näin monen vuoden jälkeen. Meillä on ollut uskomaton taival cupissa, olemme voittaneet kaikki pelimme, jatkoi Imanol.

– Meidän vastuullamme on voittaa tämä finaali. En pysty rauhoittumaan ennen kuin voitamme sen ja saavutamme jotain suurta La Ligassa. Tämä on meidän kautemme ja me ansaitsemme sen. Paras on vielä edessä.

Myös Real Sociedadin presidentti Jokin Aperribay oli tunteellisella päällä välierävoiton jälkeen.

– Itkin lopussa, koska monet ihmiset ovat tehneet töitä tämän loppuottelun eteen.

– Viime vuonna Real Sociedadin naisten joukkue voitti Copa de la Reinan. Katsotaan, jos miehiämme onnistaisi tänä vuonna.

– Kävin kiittämässä jokaista pelaajaa ja valmentajaa. Tämä on monen ihmisen työn tulos.

– Meillä on 35 000 jäsentä seurassamme, kannattajat eivät olisi voineet olla paremmin tukenamme.

– Olen todella innoissani, että pääsemme pelaamaan loppuottelussa. Tämä on kaikkien kannattajiemme unelma.