Real Madrid voitti Celta Vigon 2-0-lukemin lauantain myöhäisottelussa ja nousi ainakin hetkellisesti La Ligan piikkipaikalle.

Samalla se katkaisi Celta Vigon kuuden ottelun mittaisen tappiottoman putken, jättäen sen sarjataulukossa kahdeksanneksi.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
➕🏟 ¡Los 3⃣ puntos se quedan en casa!
#HalaMadrid

Real Madrid siirtyi kamppailussa aikaisin johtoon.

Nacho Fernandez pelasti Real Madridin ensiksi viivan edustalta Iago Aspasin chipattua pallon vaarallisesti Thibat Courtois’n ylitse.

Sen jälkeen valkopaidat iskivät tehokkaasti vastaan ja lopulta Marco Asensio keskitti pallon vasemmalta takatolpalle, josta Lucas Vázquez nikkasi sen päällään sisään. Real Madrid siirtyi vain kuuden minuutin kohdalla 1-0-johtoon.

Celta ei onnistunut vastaamaan Real Madridin johtomaaliin ja sen hyvät maalipaikat jäivätkin avausjaksolla todella vähiin. Kotijoukkue olisi puolestaan voinut tuplata johtonsa, mutta Zinédine Zidanen miehistö piti pelin itsellään, mikä oli pääasia puoliajalle mentäessä.

Real Madrid ei antanut otteen lipsua toisella jaksolla vaan aloitti sen jälleen vahvemmin. 53 minuutin pelin kohdalla se osuikin toistamiseen, ja asialla oli jälleen kerran sama tutkapari kuin aiemmin.

Luka Modricin ovela pallonriisto käynnisti Real Madridin vastaiskun, jonka jälkeen Casemiro syötti pallon saman tien Vazquezille. Espanjalaislaituri pelasi sen oikealta boksiin, josta Asensio viimeisteli ensimmäisellä kosketuksellaan kliinisesti sisään. 2-0.

[readmore from=Real-Madrid]

Hieman ennen maalia Celtan tähtihyökkääjä Aspas joutui vaihtoon loukkaantumisen vuoksi. Hänen poissaolonsa teki vierasjoukkueen takaa-ajohaaveista entistä pienemmät, eikä Real lopulta joutunut suuriin vaikeuksiin omassa päässään.

Karim Benzemalla oli parhaat paikat kasvattaa Real Madridin johtoa entisestään, mutta lopulta kamppailu päättyi valkopaitojen 2-0-voittoon. Eden Hazard, Carlos Vinicius, Martin Ødegaard ja Federico Valverde saivat kaikki toisella jaksolla tärkeitä minuutteja vyölleen.