Real Madrid jälleen voittoon, vaikkei tyylipisteitä herunutkaan – kauden viides sarjakärki

© Kuva: Getty Images

Real Madrid kohtasi kauden neljännessä ottelussaan vieraskentällä Levanten. Ensimmäistä kotipeliään pelannut Levante tarjosi puolustaville La Liga -mestareille tasapäisen vastuksen ja oli toisella jaksolla ajoittain jopa parempi, mutta pisteet vei kuitenkin Madrid.

Real Madrid siirtyi 1-0 -johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta reilun vartin pelin jälkeen. Pallon sai 12-13 metrissä rangaistusalueen nurkilla täysin vapaana odotellut Vinicius. Brassinuorukainen asetteli pallon kohdilleen ja sijoitti sitten tarkan laukauksen aivan takatolpan juureen. Hieno veto.

Puolen tunnin kohdalla Levante oli erittäin lähellä tasoitusta, niin ikään kulmapotkusta. Nikola Vukcevic voitti ilmakaksinkamppailussa Nachon, ja maalivahti Thibaut Courtois’kin oli jo lyöty. Montenegrolaisen pusku osui kuitenkin ylärimaan, ja kimmahti siitä takaisin kentälle.

Toiselle puoliajalle Real Madrid tuli kunnon ryminällä, ja jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella sillä oli kolme loistavaa maalipaikkaa. Ensin Karim Benzeman kierteinen kuti osui ulkotolppaan ja miltei heti perään Vinicius tuhlaili avopaikoissa kaksi loistavaa tilaisuutta.

Pian Levantekin sai taas juonen päästä kiinni, ja pari täsmävaihtoa tuntuivat terävöittäneen peliä heti. Tunnin kohdalla Enis Bardhin laukaus muutti Real-puolustajasta suuntaa ja oli jo matkalla maaliin, mutta yli kaksimetrinen Thibaut Courtois kurotti vielä jalkansa vedon tielle.

Juuri kun kellossa tuli 67 minuuttia täyteen, puski Sergio Ramos Real Madridille toisen maalin. Tuomari näytti välittömästi, että tilanne tarkistetaan videolta, ja lähes neljän minuutin VAR-tutkinnan jälkeen maali päätettiin hylätä. Syynä oli ilmeisesti niukka paitsio, vaikka Ramos myös työnsi kaksinkamppailussa Levante-puolustajaa selästä kaksin käsin.

Levante pyristeli edelleen pelissä tasoihin, ja pakotti Courtois’n uuteen huipputorjuntaan. Kun pelattu oli 79 minuuttia, olivat hyvät maalipaikat ottelussa 3-2, ja Realilla oli vasta yksi laukaus kohti maalia. Torjunnat merkittiin tässä vaiheessa Courtois 4, Aitor Fernández 0.

Levanten maalintekopyrkimykset eivät kuitenkaan koskaan johtaneet tulokseen. Lisäaikaa pelissä annettiin vain viisi minuuttia, vaikka jo Ramosin maalin VAR-tarkistukseen kului neljä minuuttia ja Thibaut Courtois’n hoitotoimiin pienen päätällin jälkeen reilu minuutti. Aika riitti kuitenkin siihen, että lisäajallakin maali tehtiin.

Real Madrid näytti jo olevan matkalla tutuiksi näyneitä 1-0 -voittonumeroita, kun lisäajan viidennellä minuutilla Karim Benzema pelattiin läpi. Kokenut ranskalainen peippaili Levanten puolustajan sivuun ja laukoi loppunumeroiksi 2-0 kauden ensimmäisellä maalillaan. Maali oli Benzeman 250:s Real Madridin paidassa.

Levante jäi näin ollen ilman palkintoa, vaikka se voitti laukaukset kohti maalia lukemin 4-3. Real oli kuitenkin omissa paikoissaan kliinisempi ja otti jälleen täyden pistepotin. Tulos merkitsee myös sitä, että Real Madrid viettää maaottelutauon sarjajohtajana.

Kun La Ligaa on pelattu viisi sarjakierrosta (pl. myöhemmin aloittaneiden rästiottelut), on sarjassa ollut jo viisi eri sarjajohtajaa. Jokaisella kierroksella toisesta kierroksesta alkaen kulloinenkin sarjakärki on hävinnyt pelinsä. Jos sama meno jatkuu, saa Real Madrid taipua maaottelutauon jälkeen Cádizille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.