Panokset katossa: Real Madridilla edessään ”50 miljoonan euron peli”

© Kuva: Getty Images

Serie A:n myötä Euroopan viimeinenkin huippuliiga pelattiin viikonloppuna valmiiksi. Seuraavaksi edessä ovat Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan loppurutistukset. Eurooppa-liigassa pelit jatkuvat keskiviikkona ja Mestarien liigassa perjantaina.

Real Madrid voitti jo La Ligan mestaruuden, mutta panokset ovat tietysti kovat myös Mestarien liigassa. Kilpailun historian menestyksekkäin seura halajaa tietysti muutenkin taas pokaalinnostoa, mutta pärjäämisellä on nyt myös poikkeuksellisen suuri taloudellinen merkitys. Tämä johtuu tietysti koronaviruskriisistä.

AS laskeskelee, että Real Madrid on menettänyt kauden aikana 180 miljoonaa euroa tyhjien katsomoiden, hiipuneen fanituotemyynnin sekä tyystin tyrehtyneen turismivirran vuoksi. Lisätuloja ei ole myöskään tulossa kesän harjoituspeleistä totuttuun tapaan, sillä muun muassa jo perinteeksi muodostumassa olleet Yhdysvaltain harjoitusottelut jouduttiin perumaan.

Real Madrid kohtaa perjantaina Manchesterissa paikallisen Cityn, ja ajaa takaa kotijoukkueen 2-1 -johtoa avausosan jälkeen. AS:n ynnäilyt johtavat siihen, että lehti puhuu ottelusta ”50 miljoonan euron pelinä”.

Yhdestä ottelusta Real Madrid ei toki noin suuria palkintorahoja kuittaisi, mutta se avaisi oven jättipottiin. Tuo lähes 50 miljoonaa euroa pelastaisi Real Madridin kautta jo paljon.

Mikäli Real Madrid kääntää otteluparin edukseen ja etenee puolivälieriin, kuittaa se palkintorahoina saman tien 10,5 miljoonaa euroa. Välieräpaikasta kassaan kilahtaisi 12 miljoonaa euroa ja finaalipaikasta 15 miljoonaa. Finaalin voitto poikisi vielä neljä miljoonaa euroa lisää.

Lisäksi pääsy 24.9. Budapestissa pelattavaan Euroopan Supercupiin kartuttaisi kassaa 3,5 miljoonalla eurolla, ja ottelun voittaminen miljoonalla lisää. Näin hyvä menestys antaisi Real Madridille yhteensä 46 miljoonan euron palkintopotin.

Tuloja tulee myös niin sanotun ”market poolin” kautta. Summa riippuu kaikkien espanjalaisseurojen menestyksestä, mutta parhaimmillaan Real Madrid voi kasvattaa osuuttaan näistä markkinointirahoista kolmella miljoonalla eurolla.

Tähän mennessä Real Madrid on jo netonnut Mestarien liigan menestyksestään 71 miljoonaa euroa, mutta potti voi siis kasvaa vielä yhteensä n. 49 miljoonalla eurolla – jos kaikki menee loppukauden aikana täysin nappiin. 71 miljoonaan euroon ei ole vielä laskettu markkinointirahoja, joita Real Madrid saanee arviolta ainakin reilut 12 miljoonaa euroa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.