Real Madrid voitti Espanyolin vieraskentällä sunnuntai-iltana 1-0, ja nousi täyden pistepotin myötä takaisin La Ligan kärkeen.

Real Madrid lähti 32. kierrokselle sarjakärjessä tasapisteissä Barcelonan kanssa. Barcelona kuitenkin menetti pisteitä jäätyään Celtan kanssa 2-2 -tasapeliin, joten Real Madrid otti voittonsa ansiosta kahden pisteen kaulan Barcelonaan.

Espanyolille tappio tiesi käytännössä sarjasta putoamista. Espanyol on pelannut La Ligassa kaudesta 1994-95 lähtien 25 peräkkäistä kautta, mutta nyt tie näyttää nousevan pystyyn. Espanyol on sarjassa viimeisellä sijalla ja putoamisviivan parempi puoli on jo kymmenen pisteen päässä, kun kuusi ottelua on pelaamatta.

Ottelun ainoa täysosuma nähtiin juuri ennen taukoa. Karim Benzema syötti upeasti kantapäällään Espanyol-puolustajan jalkojen välistä pelivälineen maalin eteen juosseelle Casemirolle ja brasilialainen siirsi vieraat johtoon.

Toisella jaksolla Espanyol kykeni luomaan muutaman näennäisen maalipaikan, mutta Real Madrid hallitsi pelitapahtumia mielin määrin alusta loppuun.

– Emme seuraa, mitä Barcelona tekee. Keskitymme ainoastaan omiin otteluihimme. Jokainen peli on meille finaali. Tänään haimme kolme pistettä ja palaamme kotiin, Benzema totesi ottelun jälkeen.