Real Madrid nousi sunnuntai-iltana La Ligan sarjakärkeen, kun se kukisti San Sebástianissa Real Sociedadin 2-1. Ottelun tuomariratkaisut jättivät kuitenkin runsaasti spekuloitavaa, ja tähän kiinnitti huomionsa myös Katalonian urheilumedia.

Katalonian tärkeimmät urheilulehdet Mundo Deportivo ja Sport nostivat tuomariratkaisut kansijutuikseen. Mundo Deportivon näkökulmavalinta oli ironinen ”Made in Madrid”. Se myös muistutti Real Madridin saaneen kaikki kolme koronatauon jälkeistä voittoaan ”VAR:n siunauksella”.

Sport puolestaan otsikoi vielä räväkämmin sanoin ”VAR-johtajia”. Alaotsikokseen se kirjoitti ”Skandaali Anoetalla”.

Mundo Deportivo

@mundodeportivo
Hola, aquí os dejamos la portada de este lunes #portada #deporte

mundodeportivo.com/elotromundo/ac…

Diario SPORT

@sport
#PortadaSPORT 📰

📺 LÍDERES DEL VAR

💥 Escándalo en Anoeta

🔥 Ocho jornadas de infarto

bit.ly/3enWnz1

Lehdet nostivat esiin kolme erillistä kiistanalaista tilannetta ottelusta. Real Madridin johtomaaliin johtaneessa rankkarissa Viniciukseen kohdistuneesta kontaktista voidaan olla montaa mieltä. Adnan Januzajn tekemä maali puolestaan hylättiin passiivisena paitsiona, vaikka Thibaut Courtois’lla oli selvä näkökenttä palloon ja hän reagoi juuri laukaisuhetkellä. Viimeinen kuuma peruna oli Karim Benzeman mahdollinen käsivirhe 0-2 -maalissa, vaikka Benzema itse näyttikin pallon osuneen olkapäähän.

Ottelun erotuomari oli katalonialainen Xavier Estrada Fernández.