Florentino Pérez suunnittelee kolmatta suurta aikakauttaan Real Madridissa – perustuu kahteen valtavan kalliiseen palaseen

© Kuva: Getty Images

Siitä ei ole kuin hetki, kun Real Madrid voitti neljännen Mestarien liigansa viiden vuoden sisään. Real nappasi kolmannen peräkkäisen mestaruutensa kilpailussa kaksi vuotta sitten.

Futismaailmassa se on pitkä aika, ja sittemmin Real on lähtenyt luisuun. Viime keväänä joukkue ei voittanut mitään, ja tälläkin kaudella suurimat pytyt voivat jäädä näppien ulottumattomiin. Copa del Reystä Real putosi, La Ligassa joukkue on toisena ja Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Manchester City haki 2-1-voiton Bernabéulta.

Madridilaislehti AS:n mukaan puheenjohtaja Florentino Pérez on ymmärtänyt yskän ja suunnittelee jo kovaa vauhtia Real-uransa kolmatta suurta aikakautta.

Ensimmäinen ajanjakso muistetaan galácticoista: Luis Figosta, Zinédine Zidanesta, Ronaldosta ja David Beckhamista. Toinen suuri Pérezin ajanjakso päättyi kaksi vuotta sitten. Siinä oli nimenomaan kyse Mestarien liigan voitoista. Pääarkkitehtina häärivät Zidane (tällä kertaa valmentajana) ja Cristiano Ronaldo.

Ronaldon lähdettyä Juventukseen uumoiltiin, että Eden Hazard olisi seuraava tähtipelaaja, jonka varaan Pérez voisi rakentaa joukkueen. Hazard kyllä tuli – ja ehkä Paul Pogbakin tulee – mutta Pérez tähtää paljon korkeammalle.

AS:n mukaan Pérezin kolmas suuri joukkue perustuu kahteen valtavan kalliiseen palaseen: uuteen Bernabéuun ja Kylian Mbappéen.

Bernabéun remontti on tiettävästi edennyt hyvin ja valmista pitäisi olla vuonna 2022. Sisältäpäin näkyvin muutos on katto, jolla stadion voidaan sulkea ulkoilmalta 15 minuutissa. Ulkoapäin näkyvin muutos on uusi epäsymmetrinen julkisivu. Lisäksi stadionille tehdään uusi pääsisäänkäynti, jollaista ei tähän asti ole ollut.

Stadionprojektille tulee tuhti hintalappu. AS:n tietojen mukaan kokonaiskustannukset nousevat peräti 796,5 miljoonaan euroon. Hanke rahoitetaan jättimäisellä lainalla.

Mbappé on sitten se toinen palanen. Tämän hetken tietojen mukaan Real havittelee hyökkääjää PSG:stä kesällä 2021. Tuolloin Mbappélla olisi enää vuosi sopimustaan jäljellä, mikäli 21-vuotias ei allekirjoita jatkopahvia.

Sekään ei ole ihan itsestään selvää. Aivan viime aikoina on puhuttu, että Mbappé saattaisikin tehdä PSG:n kanssa jatkosopimuksen. Siihen oltaisiin kuitenkin sorvaamassa erityispykälää, joka sallisi siirtymisen Real Madridiin tietyn kokoista korvausta vastaan.

Kalliiksi Mbappé on joka tapauksessa käymässä. Transfermarktin mukaan nuoren ranskalaisen siirtomarkkina-arvo on ylivoimaisesti suurin futismaailmassa tällä hetkellä: 180 miljoonaa euroa. Jos Mbappé tekee PSG:n kanssa jatkosopimuksen, hinta ponnahtaisi todennäköisesti vielä ylemmäs – vaikka sopimuksessa erityispykälä olisikin. Ja siihen sitten palkkakustannukset päälle…

Summa summarum: Pérezin kolmannen suuren aikakauden on määrä alkaa kunnolla kahden vuoden kuluttua. Se vaatii kahta valtavaa investointia, joiden kokonaiskustannukset noussevat yli miljardin euron.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.