Suomessakin pelanneen Julien Faubertin Real Madrid -siirtoa ihmetellään yhä – kertoi siirrosta omin sanoin: ”Vastasin heille, että minulla ei ole aikaa tällaiselle roskalle”

© Kuva: Getty Images

Ranskalaispelaaja Julien Faubertin kauden 2008-09 lainasiirtoa Real Madridiin pidetään yhä yhtenä jalkapallomaailman oudoimmista siirroista. West Ham -pelaaja ei ollut esittänyt kyseisen valioliigakauden syyskierroksella mitään erityistä, mutta jostain syystä Real Madrid näki hänessä potentiaalia.

Siirrosta ei tullut menestystä ja sen jälkeen Faubertin ura on ollut laskussa. Hän on tällä hetkellä Ranskan 4. korkeimmalla sarjatasolla, jonne hän on päätynyt muun muassa Turun kautta, sillä hän pelasi FC Interissä vuonna 2017.

Nyt hän muisteli tuota erityistä siirtoa, jota on ihmetellään Madridissa yhä edelleen.

– Olimme joukkueen bussissa matkalla Upton Parkille pelaamaan Fulhamia vastaan, Faubert sanoi The Athleticin haastattelussa.

– Sain puhelun ranskalaiselta henkilöltä Real Madridista ja hän sanoi, ”hei, työskentelen Real Madridille ja meidän täytyy puhua kanssasi”.

– Vastasin hänelle, että minulla on tärkeä peliä, johon minun tulee valmistautua, joten minulla ei ole aikaa tällaiselle roskalle. Laitoin puhelimeni kiinni.

Ottelun jälkeen Faubertille kävikin ilmi, että kyse ei ollut pilasta.

– Pelin jälkeen laitoin puhelimeni takaisin päälle ja näin 30 viestiä ja 50 ääniviestiä. Silloin tajusin, että nyt oli tosi kyseessä.

– Soitin managerilleni ja hän sanoi, että meidän tulee keskustella Real Madridin kanssa, sillä he ovat hotellilla Heatrow’n kentällä.

– Tunteeni olivat ristiriitaiset. Olin onnellinen, sillä olihan kyseessä Real Madrid. Kun tajusin, että kyse ei ollut pilasta, rukoilin, että neuvottelut sujuisivat hyvin.

– He olivat halunneet Antonio Valencian, mutta hän päätyi Manchester Unitediin. Olin kakkosvaihtoehto.

Faubert siirtyi siis lainalle Santiago Bernabéulle. Lopputulos oli sanalla kuvaillen karmea, sillä hän pelasi La Ligassa yhteensä 54 minuuttia. Hänen siirtonsa muistetaan lähinnä siitä, kun espanjalaismediat repivät otsikoita siitä, kuinka Faubert nukahti vaihtopenkille kesken ottelun.

– Olin penkillä ja suljin silmäni noin 30 sekunniksi ja he ajattelivat, että olen ärsyyntynyt, kun en saanut peliaikaa, joten he sanoivat, että ”okei, tämä tyyppi nukkuu”.

– Presidentti sanoi, että minun tulee olla jatkossa varovainen, koska kameroita ja valokuvaajia on joka puolella. Opin todellakin siitä kokemuksesta.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.