Kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä pelaavan Unionistas Salamancan pelaajat riehaantuivat reilu viikko sitten, kun arpa heitti sille vastaan Copa del Reyssä itsensä Real Madridin. Ottelu pelataan tänään keskiviikkona kello 22 alkaen.

Gloriaan ja kimallukseen tottuneella Real Madridilla on edessään harvinaislaatuinen kokemus, sillä ottelu pelataan vain 4 000 katsojaa vetävällä Las Pistasilla, jossa kenttää kiertävät juoksuradat.

Marca kävi ottelun alla tutustumassa vuonna 2013 perustetun Unionistasin harjoittelu- ja stadionolosuhteisiin. Puitteet ovat suorastaan ihastuttavan maanläheisiä.

Aina Unionistas ei Las Pistasilla treenaa, vaan joskut harjoitukset käydään myös Reina Sofían tekonurmella. Reina Sofiásta tulee Unionistasin tulevaisuuden koti, mutta stadion ei ole vielä valmis.

Kuten yleisurheilukenttä antaa ymmärtää, ei Unionistas saa harjoitella kentällä yksin. Samaan aikaan, kun futisjoukkue treenaa nurmella, harjoittelevat sprintterit juoksuradalla ja kolmileikkaajat hiekkalaatikolla. 80-luvun lapselle ihastuttavan nostalgiselta vaikuttavalla kuntosalilla treenaavat futaajien kanssa myös muiden lajien edustajat. Itse futiskentälle ei ole ehditty piirtää viivoja lainkaan.

Marcan turistikierroksen kohokohta oli joukkueen pukukoppien esittely. Unionistasin kapteeni Piojolla – jonka lempinimi on suomeksi ”Täi” – onkin vierasjoukkueelle yllätys odottamassa. Voi olla, ettei Real Madrid saa kentällä isänniltään kylmää suihkua, mutta pelin jälkeen sellainen voi odottaa Unionistasin naisjoukkueen pukukopissa, joka pääkaupungin miljonääreille on varattu.

– Lämmintä vettä riittää 20 minuutiksi. Koska meitä on 40 suihkussa kävijää, niin viimeisille riittää suihkussa varmasti enää kylmää vettä, Piojo naurahtaa.

– Toivon, etteivät kentältä pois vaihdetut pelaajat mene saman tien suihkuun, sillä muuten vettä ei riitä kenellekään.

Real Madrid vierailee Las Pistasin kentällä vahvalla kokoonpanolla. Sivussa ovat loukkaantumisen vuoksi Marco Asensio, Eden Hazard ja Sergio Ramos ja taktisista syistä lepuutusmielessä Toni Kroos, Luka Modric, Rodrygo ja Mariano. Tähtiä kentälle riittää silti paljon.

Real Madridin kokoonpano cup-otteluun:

Maalivahdit: Thibaut Courtois, Alphonse Areola ja Altube
Puolustajat: Dani Carvajal, Eder Militão, Raphaël Varane, Nacho, Marcelo ja Ferland Mendy
Keskikenttäpelaajat: Casemiro, Fede Valverde, James Rodríguez ja Isco
Hyökkääjät: Karim Benzema, Gareth Bale, Lucas Vazquéz, Luka Jović, Brahim Diáz ja Vinicius Jr

🇪🇸Grandi Persona✊🏻

@grandi_persona
A los que decían que si para ver al Castilla, al Madrid B... y no sé qué historias. Mirad bien, esta es la convocatoria del @realmadrid para jugar contra @UnionistasCF. Ni la extinta Unión, ni el @SalamancaCFUDS ni otro. Solo uno, solo en Las Pistas, SOLO UNIONISTAS!
#CopaDelRey