Real Madrid valitti La Ligan suunnitelmista – sarjajohdolta suora vastaus

© Kuva: Getty Images

Real Madrid on lähettänyt Espanjan jalkapalloliitolle kirjallisen valituksen suunnitelmista pelata La Ligan ottelu Villarreal-Atlético Madrid Espanjan rajojen ulkopuolella. Ottelua on suunniteltu pelattavaksi 6. joulukuuta Miamissa. Real Madridin valituksesta kertoi ensimmäisenä radiokanava Cope.

Real Madrid toteaa valituksessaan, että suunnitelmalla ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa, vaan se on tehty muin perustein. Seuran mielestä suunnitelma pelata sarjaottelu ulkomailla vaarantaa La Ligan riippumattomuuden ja puolueettomuuden. Real Madrid uskoo arvatenkin Atléticon saavan puolueettoman kentän vieraspelistä kilpailuetua, ja on siksi päättänyt ilmaista vastustuksensa suunnitelmalle.

La Ligassa ei aikailtu vastauksessa Real Madridille. Marcan mukaan La Liga -johto pitää perin erikoisena sitä, että Real Madrid on huolestunut kilpailun puolueettomuudesta ja reiluudesta, kun seura itse (yhdessä Barcelonan kanssa) sai valita siirretylle El Clásicolle uuden päivämäärän.

El Clásico oli alun perin määrä pelata 26. lokakuuta Camp Noulla, mutta peli siirrettiin Katalonian poliittisen kuohunnan takia. La Liga halusi pelin pelattavan joulukuun alussa (4.12. tai 7.12.), mutta sekä Real Madrid että Barcelona vastustivat suunnitelmaa. Barcelonan mielestä peli olisi ollut liian lähellä sen Atlético-ottelua ja Real Madrid halusi päästä mahdollisimman levänneenä Mestarien liigan otteluunsa Club Bruggea vastaan. La Ligan suunnitelmassa sekä Realille että Barcelonalle olisi tullut kolmen ottelun viikko.

Suurseurat saivat kuin saivatkin tahtonsa läpi, ja nyt el Clásico pelataan Barcelonassa 18. joulukuuta. La Ligassa ei silti katsottu hyvällä Real Madridin huolestumista kilpailun puolueettomuudesta, sillä seura itse on saanut tahtonsa läpi erittäin usein.

Miamin ottelun pelaamisesta on määrä tehdä päätöksiä jo huomenna torstaina. Real Madrid vastusti suunnitelmia sarjapelin pelaamisesta Yhdysvalloissa myös viime kaudella.

Lähde: Mundo Deportivo